-  Håper noen dreper Sharon

Den jødiske bosetteren fra Vestbredden som onsdag skjøt og drepte fire palestinere, håper noen vil drepe Israels statsminister Ariel Sharon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg er ikke lei meg for hva jeg har gjort. Jeg håper noen også dreper Sharon, sa 38 år gamle Asher Weissgan da han i går ble framstilt for retten, ifølge avisa Ha\'aretz.

Han skjøt seks palestinere som han arbeidet sammen med. Fire av dem døde. Han har nektet å oppgi motivene i avhør.

På vakt

Statsminister Sharon kalte drapene for en «særlig alvorlig jødisk terrorhandling». Han har gitt sikkerhetsstyrkene ordre om å være på vakt mot forsøk på liknende handlinger.

Hamas har truet med hevn. Men til avisa Ha\'aretz sier kilder i Hamas på Vestbredden at man fremdeles vil opprettholde den fungerende våpenhvilen mens Israel evakuerer Gaza.

Men det kan ikke fortsette dersom jødiske terroristangrep fortsetter, sier de.

-  Vi er for ro og fortsetter å være forpliktet, men dette kan ikke være ensidig, sa sjeik Hassan Yusef, en leder i Hamas på Vestbredden, til Ha\'aretz.

Sjokkert

En palestiner som arbeidet sammen med Weissgan i industriområdet i den jødiske kolonien Shilo, sa han var sjokkert over å høre om drapene.

Weissgan pleide å spise og drikke og skravle med palestinerne på fabrikken. Nå er palestineren redd for å gå på arbeid igjen.-  Han var veldig nær oss. Vi pleide å drikke kaffe sammen og fortelle vitser. Jeg ble veldig overrasket da jeg hørte at han drepte sine palestinske kolleger, sa Atef Radi, ifølge nyhetsbyrået AP.

VOKTES: Drapssiktede Asher Weissgan (38).