Håper norsk smoothie vil stanse selvmordsepidemi

Amerikanske veteraner skal drikke omega-3 to ganger om dagen for å få i seg fisk.

EPIDEMI:  Bare i juli i år tok 26 soldater som hadde vært i aktiv tjeneste selvmord i USA, ifølge det amerikanske forsvaret. Dette er det høyeste antallet døde soldater siden man begynte å føre statistikk på 1980-tallet. Det amerikanske forsvarsdepartementet har satt i gang flere studier for å finne ut hva som kan redusere den stadig stigende selvmordsraten blant amerikanske veteraner. Denne gravplassen er for dem som døde i Afghanistan og Irak i Arlington National kirkegård i WashingtonFoto: Brendan Smialowski /  AFP Photo / NTB Scanpix
EPIDEMI: Bare i juli i år tok 26 soldater som hadde vært i aktiv tjeneste selvmord i USA, ifølge det amerikanske forsvaret. Dette er det høyeste antallet døde soldater siden man begynte å føre statistikk på 1980-tallet. Det amerikanske forsvarsdepartementet har satt i gang flere studier for å finne ut hva som kan redusere den stadig stigende selvmordsraten blant amerikanske veteraner. Denne gravplassen er for dem som døde i Afghanistan og Irak i Arlington National kirkegård i WashingtonFoto: Brendan Smialowski / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en ny studie skal amerikanske veteraner drikke norske omega-3-rike smoothier for å undersøke om dette kan redusere risikoen for selvmord.

Studien, som koster 57 millioner norske kroner, er i regi av det amerikanske forsvaret og National Institute of Health, som et ledd i deres arbeid for å forhindre soldatselvmord - som siden i fjor har økt med 18 prosent.

Selvmord er nå den hyppigste dødsårsaken blant soldatene i aktiv tjeneste i USA.

I tillegg er selvmord den fjerde største dødsårsaken blant personer mellom 18 og 65 år i USA, følge American Foundation for Suicide Prevention.

Hyppigste dødsårsak - Studien kan redusere risikoen for selvmord, og dersom resultatene blir positive vil dette bety alt for veteranene - våre nåværende tjenestemenn i felt - i tillegg til  samfunnet forøvrig, sier en av forskerne, Hugh Myrick, fra Medical University i Sør-Carolina.

Bare i fjor prøvde 17 754 amerikanske veteraner å ta livet sitt, det vil si rundt 48 forsøk per dag. For tre år siden, i 2009, lå tallet på 10 888, ifølge tall fra Department of Veterans Affairs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer