STERK I TROEN: Sentralstyremedlem Bengt Fasteraune mener problemene i Senterpartiet ikke stikker dypere enn at de er overkommelige for en ny og mer enhetlig ledelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STERK I TROEN: Sentralstyremedlem Bengt Fasteraune mener problemene i Senterpartiet ikke stikker dypere enn at de er overkommelige for en ny og mer enhetlig ledelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Håper ny ledelse vil løse flokene i Sp

- Partiledelsen hadde klare utfordringer når det gjaldt intern kommunikasjon, sier sentralstyremedlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralstyremedlem Bengt Fasteraune mener problemene i Senterpartiet ikke stikker dypere enn at de er overkommelige for en ny og mer enhetlig ledelse.

- Hvis vi får en ny ledelse som snakker godt sammen og opptrer enhetlig, vil det bli enklere å ta nødvendige, politiske veivalg, sier Fasteraune til NTB.

Han ledet utvalget som evaluerte Senterpartiets valgkamp etter et historisk svakt valgresultat.

Rapporten som ble lagt fram like før jul, påpekte sviktende tillit og mangelfull kommunikasjon mellom partileder Liv Signe Navarsete og nestlederne Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum.

- Partiledelsen hadde klare utfordringer når det gjaldt intern kommunikasjon, men vi mente de hadde muligheten til å rette opp dette ved å stå sammen fram til landsmøtet i 2015, sier Fasteraune.

Utvalget så ikke nærmere på eventuelle bakenforliggende forklaringer på personkonfliktene i partitoppen, men Fasteraune fastholder at en «godt sammensatt ledertroika» vil gjøre det lettere å overkomme de politiske skillelinjene som måtte finnes i Senterpartiet.

(NTB)