Håper obduksjon kan forklare hvorfor to kvinner og en mann ble fanget i infernoet

Kvinnen som ringte etter ambulanse døde like etterpå. Politiet vet ingenting om årsaken.

KUNNE IKKE REDDE NOEN: Rekkehusleiligheten der de omkomne oppholdt seg sto i full fyr da brannvesenet og politiet kom til stedet i Nedre Eiker i går. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KUNNE IKKE REDDE NOEN: Rekkehusleiligheten der de omkomne oppholdt seg sto i full fyr da brannvesenet og politiet kom til stedet i Nedre Eiker i går. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var to voksne kvinner og den mannlige beboeren i rekkehusleiligheten som omkom da en brann utviklet seg svært raskt på Solbergmoen i Nedre Eiker i går.

Det er foreløpig en gåte hvordan tre personer kunne omkomme på tidlig kveldstid. Dødsårsaken er heller ikke avklart, og politiet har satt i gang en omfattende etterforskning som blant annet omfatter en rekke avhør og innhenting av telefonlogger.

- Vi må kartlegge hva som skjedde i timene før brannen. Så langt har ingen av personene som er avhørt forklart at de har hørt eller sett noe spesielt før selve brannen ble oppdaget, sier Torill Sorte, lensmann i Nedre Eiker, til Dagbladet. Får bistand fra Kripos Andre beboere i det fire leiligheter store komplekset har fortalt at de prøvde å hamre på døra og rope til personene i den aktuelle boligen, men at det da ikke kom en lyd fra leiligheten.

Etterforskerne ventet i formiddag på å analysere lydopptaket av AMK-sentralens samtale med kvinnen som ringte 113 fra leiligheten. 

- Vi trodde lenge at melderen var i live og i sikkerhet, men hun er etter alt å dømme blant de omkomne. Boligen var helt overtent da de første politiptatruljene og brannvesenet ankom, så vi vet foreløpig ikke noe om hva som har skjedd, sier Sorte.Politiet har ingen mistanke om at utenforstående kan ha startet brannen, men etterforskerne stiller seg samtidig spørrende til hva som kan ha medført at ingen av de tre personene i leiligheten klarte å komme seg ut.- Vi er kjent med at det trolig ble drukket alkohol i leiligheten i går, men om noen har vært ruspåvirket og eventuelt i en slik grad at det kan forklare noe, vet vi ikke før obduksjonsrapporten kommer, sier Sorte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.