- Håper og tror brannen ikke er påtent

Båthus brant på Bygdøy i natt. Politiet tror seks tidligere branner i området er påsatt.

BRANT I BÅTHAVN: Et bygg brant i natt i Killingen båthavn på Bygdøy. Politiet utelukker ikke at det kan ha sammenheng med de seks brannene som har vært på Bygdøy i løpet av kort tid. Foto: ANDRE OLSTAD/FIRST FOTO
BRANT I BÅTHAVN: Et bygg brant i natt i Killingen båthavn på Bygdøy. Politiet utelukker ikke at det kan ha sammenheng med de seks brannene som har vært på Bygdøy i løpet av kort tid. Foto: ANDRE OLSTAD/FIRST FOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dramatikken på Bygdøy fortsatte i natt, da det brant i et båthus med minst fire båter inni på Killingen båthavn natt til torsdag. I tillegg rykket brannvesenet ut på det som viste seg å være en falsk alarm ved Frammuseet.

Før dette har det vært seks branntilløp i nærheten av museene på Bygdøy i løpet av snaue to uker.

- Vi ser at det har vært flere branner på Bygdøy, og vi kan ikke avskrive at brannen på Killingen har en sammenheng med dem. Nå jobber vi med å samle flere opplysninger om det som har skjedd. Vi har ikke noen grunn til å si at de har en sammenheng, men vi har øynene oppe for den muligheten, sier politioverbetjent Børre Walderhaug i Oslopolitiet til Dagbladet.no.

- Var heldige
Politiet antar at de seks branntilløpene, som startet i søppelbøtter, er påtent. Tirsdag slukket brannvesenet et branntilløp i et sidebygg av Frammuseet. Også en rute på Kon-Tiki-museet ble knust, og det ble fryktet at det var kastet brennbar væske inn der. Båthuset ligger

Politiet sa i går at de ser alvorlig på saken, spesielt siden det er så mange nasjonalskatter i museene på Bygdøynes. Havna der det brant natt til torsdag, ligger et stykke unna museene.

- Vi har vært heldige, siden brannen ble raskt slukket, ingen ble skadet og at brannen ikke spredte seg, sier Tim Wang i Sjøsenteret Killingen til Dagbladet.no.

Han eier og driver båthavna, og sier han ble rimelig sjokkert da han fikk beskjeden i natt om at det var brutt ut brann. Etter det han kjenner til, var det en som tilfeldigvis var i området som varslet om brannen, og dermed var brannvesenet tidlig på plass, noe som førte til at brannen ikke spredte seg til omliggende bygg eller båter.

- Jeg tror og håper at brannen ikke er påtent. Hvis det stemmer, og det henger sammen med de andre brannene, er det jo helt vilt, sier han.

Vet ikke brannårsak
Krimteknikere har undersøkt brannstedet i båthavna, og politiet vil foreløpig ikke si noe om hva brannårsaken kan være.

- Vi samler inn de rapportene vi har fått fra stedet. Vi skal også få bistand til å gå gjennom overvåkningsvideoer ved museene. Vi har gått på rundspørring i området, og har fått noen tips fra publikum, sier Walderhaug, og understreker at politiet fremdeles oppfordrer alle som kan ha opplysninger om brannene til å ta kontakt med politiet.

Ingen er føreløpig mistenkt etter brannene.

BRANT VED FRAMMUSEET: Brannmannskaper rykket tirsdag kveld ut til et branntilløp i Frammuseet på Bygdøy i Oslo. Det er mistanke om at brannen er påsatt.  Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
BRANT VED FRAMMUSEET: Brannmannskaper rykket tirsdag kveld ut til et branntilløp i Frammuseet på Bygdøy i Oslo. Det er mistanke om at brannen er påsatt. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer