LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Vibeke Martins bekrefter nå at politiet har sikret seg overvåkningsbilder i direktørdrapet i Lier. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Vibeke Martins bekrefter nå at politiet har sikret seg overvåkningsbilder i direktørdrapet i Lier. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Håper overvåknings- bilder kan løse direktørdrapet i Lier

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har i hele påskehelga jobbet intenst med å skaffe informasjon om drapet på en 57-årig Tranby-bosatt direktør som ble funnet drept i en utbrent bil i Lier på onsdag.

Har overvåkningsbilder Politiadvokat Vibeke Martins ved Søndre Buskerud politidistrikt bekrefter nå at politiet har sikret seg bilder fra overvåkningskameraer som de håper kan bidra i jobbingen med å kartlegge siktede- og fornærmedes bevegelser.

- Jeg kan bekrefte at vi har sikret oss bilder fra noen overvåkningskameraer som vi nå vil sette oss ned for å gå gjennom, sier politiadvokaten til Dagbladet.

- Hvor var disse kameraene plassert?

- Det kan jeg ikke si noe om på grunn av den videre etterforskningen, svarer Martins.

Ransaket bolig I går ettermiddag tok Kripos seg inn i boligen til Tranby-kvinnen (51) som er siktet for å ha drept direktørektemannen sin i Lier i Buskerud. De gikk inn i huset med hunder i 13-tida, kort tid etter at hun i Drammen tingrett ble varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud. Litt senere var også lokalt politi på stedet for å undersøke og sikre boligen.

- Jeg kan ikke si hva de fant i leiligheten i går på grunn av den videre etterforskningen, sier politiadvokat Martins.

Politiet har også i dag jobbet intenst for å finne svar på de mange ubesvarte spørsmålene de har rundt 57-åringens død.

- Vi har foretatt flere vitneavhør i dag og det vil fortløpende bli foretatt ytterligere avhør av aktuelle vitner i saken. Jeg kan av etterforskningsmesige hensyn ikke gå inn på innholdet i disse avhørene og ber om respekt for det, sier Vibeke Martins til Dagbladet søndag ettermiddag.

- Helt uvirkelig Den drapssiktede 51-årige Tranby-kvinnen hadde ikke vært i nye avhør da Dagbladet snakket med politiadvokat Vibeke Martins søndag ettermiddag. Hun hadde heller ikke oversikt over når politiet kan gjennomføre neste avhør av kvinnen.

Ifølge Drammens Tidende har den drapssiktede kvinnen vært ilagt besøksforbud mot sin 57 år gamle mann. Mannen skal i en periode ha søkt tilflukt fra kona på et krisesenter.

Dagbladet har søkt kvinnens advokat, Bent Luther, i ettermiddag - uten hell. Men Luther har opplyst tidligere at småbarnsmoren stiller seg uforstående til siktelsen.

- Hun opplever dette som å være med i en dårlig film. Det er for henne helt uvirkelig og hun er bekymret for barna sine. Selv om de er plassert hos øvrig familie er det ikke ideelt å være borte fra dem så lenge, saLuther til Dagbladet etter lørdagens fengslingsmøte.

- UVIRKELIG: Advokat Bent Luthers drapssiktede klient nekter straffskyld. Hun oppfatter situasjonen sin som uvirkelig. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
- UVIRKELIG: Advokat Bent Luthers drapssiktede klient nekter straffskyld. Hun oppfatter situasjonen sin som uvirkelig. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer