Håper overvåkningskameraer skal fange «Babymannen»

Ukjent mann beføler unge butikkansatte i Haugesund i skrittet mens de holder babyen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet i Haugesund har tro på at de skal klare å finne ut hvem «Babymannen» i Haugesund er.

En ukjent mann skal ha bedt kvinnelige butikkansatte om å holde babyen hans. Mens hun holdt det lille barnet, skal mannen ha befølt dem i skrittet og andre steder på kroppen.

Politiet har så langt mottatt to anmeldelser med samme hendelsesforløp. Den ene anmeldelsen stammer fra et kjøpesenter i januar, mens den andre kom fra en hendelse i sentrum av byen i helga. Ut i fra beskrivelsen fra anmeldelsen tror politiet at samme person står bak begge episodene.

- Flere ofrePolitiet har grunn til å tro at flere er utsatt for det samme, og ber eventuelle ofre om å anmelde forholdene til politiet.

- Vi har fått signaler fra forretningsstanden i byen om lignende episoder, men vi vet foreløpig ikke noe om når og hvor, sier politioverbetjent Lars Ivar Grunnaleite hos politiet i Haugesund til Dagbladet.

Politiet har foreløpig lite signalement å gå etter, utover at han er lys i huden og at han kommer inn i butikken med to barn og en kvinne.

Politiet håper nå at overvåkningskameraer eller elektroniske spor skal fange «Babymannen».

- Overvåkingskameraer og om det er betalt med kort er ting vi undersøker, sier Grunnaleite.

Vurderer etterlysningPolitiet karakteriserer ikke handlingene som de mest alvorlige sedelighetssaker, men tar saken på alvor.

- Vi ønsker å få denne mannen identifisert for å få konfrontert ham og for å få satt en stopper for dette, sier politioverbetjenten.

- Det er måten han bruker et barn på som er alvorlig. Det vekker avsky, legger han til.

Antastingen skal ha skjedd i butikkenes kvinneavdelinger mens kvinnen som var med i butikken prøvde på seg klær, ifølge politiet.

- Hun har ikke aktivt vært med, men om hun har visst noe må vi høre med henne om, sier han.

Politiet vil avvente om de skal gå ut med en etterlysning av mannen basert på overvåkingsbilder, men ønsker å skaffe seg et bilde på omfanget av problemet.