Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper på 20 000 døde svensker

En amerikansk baptistmenighet håper tsunamien dreper 20 000 svensker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er den amerikanske baptistkirken Westboro i Topeka, Kansas som har sendt ut en faks der de takker Gud for flodbølgkatastrofen i Sørøst-Asia.

Svensker spesielt

Kirken fortsetter faksen med å slå fast at tsunamien var Guds måte å straffe en «skitten, ulydig generasjon» på og sier de håper og ber om 20 000 døde svensker.

- 20 000 skitne svensker dro til Thailand - verdens episenter for barnesextrafikk - for å voldta og misbruke små thailandske jenter og gutter, skriver kirken som har blitt kjent for uttalelser som «Guds hat er en av hans hellige attributter.»

Grunnen til at menigheten er så sinte på svenskene er ifølge dem selv at landet har en «satanisk lovgivning som dømte pastor Ake Green». Den svenske pastorens er en av deres meningsfeller når det gjelder homofile.

Aksjon

Menigheten planlegger nå en protestaksjon i byen Helena i februar, der de ønsker å protestere og advare mot seks andre lokale kirker og Universitetet i Montana. I en annen faks forteller menigheten at deres intensjon er å sende en beskjed til byens «pro-homofile» kirker, og «det infiserte» Universitetet i Montana.

- Vi må være sikre på at folk i Helana husker at det er en Gud, en standard, en dommedag, og at det ikke er ok å være homofil, sier en av menighetens medlemmer Shirley Phelps-Roper til Helena Independent Record.

Om kirkene i lokalmiljøet sier hun følgende:

- De bærer på en stor løgn om at Gud elsker alle. Elsker han de menneskene som har brent i helvete siden flodbølgen? Disse kirkene har muliggjort synden som plager denne generasjonen.

Høyesterett i Montana har bestemt at lesbiske og homofile partnere ved universitetet i byen har de samme rettighetene til sykeforsikring som heteroseksuelle. Derfor protesterer også baptistene mot domstolen, og i en av faksene har de med et bilde av høyesterett sammen med en referanse til retten som «Folkets republikk av Sodomma».

Upopulære

Menigheten i Topeka ledes av Fred Phelps. Han er Shirley Phelps-Ropers far, og har til sammen 13 barn. Menigheten består ifølge dem av rundt 100 mennesker.

Mange av dem er i slekt. Ifølge menneskerettighetsgrupper lokalt dreier det seg om en ren hatgruppe som svært få i lokalmiljøet setter pris på.

Phelps og familien har gjort karriere på å protestere mot homofile rundt om i hele USA. Blant de mer morbide aksjonene var deltakelsen på begravelsen av Matthew Shepard. Han ble drept fordi han han var homofil.

<B>FAKS MOT SVENSKENE:</B> «Homofile og skitne» skriver menigheten.
INGEN, HYGGELIG, GAMMEL MANN:</B> Her flirer Fred Phelps til motdemontrantene under hans aksjon mot en homofil prest. Phelps leder menigheten som nå går ut mot svenskene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media