Håper på 80 000 i rosetog

Spontant har Terje Bratland (38) startet organiseringen av det han håper blir historiens største fakkeltog i Norge.

HÅPER PÅ GIGANTOPPSLUTTNING:Terje Bratland (38) er primus motor for mandagens rosetog fra Rådhusplassen til Youngstorget. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
HÅPER PÅ GIGANTOPPSLUTTNING:Terje Bratland (38) er primus motor for mandagens rosetog fra Rådhusplassen til Youngstorget. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag klokken 18 arrangeres det er «rosetog» fra Rådhusplassen i Oslo. Toget skal gå til Youngstorget via domkirka.

- Fremme ved Youngstorget skal det holdes appeller. Vi har snakket med statsministerens kontor og håper selvsagt at det kan komme et positivt svar der i fra, sier Bratland og legger til at opprinnelig var planen å holde et fakkeltog.  

- Politiet var negativ til så mange tusen fakler og sommerlyset gir heller ikke den beste rammen rundt arrangementet, sier han.  

Håper på 80 000 i toget Derfor ble det besluttet at man isteden skal bære roser i toget. Bratland regner med at det vil bli dobbelt så mange i toget, som i fakkeltoget som kom i etterkant av drapet på Benjamin Hermansen i 2001. Den gang gikk over 40 000 mennesker i et spontant fakkeltog.

- Tenk deg hvor vakkert det blir når vi legger ned så mye som kanskje 80 000 roser, sier han og legger til at arrangementet ikke er partipolitisk og at rosene ikke har noe med Arbeiderpartiet og gjøre.

Det er fortsatt usikkert om rosene skal legges ned på Youngstorget eller ved domkirka. Mandagens markering er i det stille planlagt siden fredag ettermiddag.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer