KAN VÆRE BELUR: Lørdag ble det funnet levninger av et menneske ved Hagatjern ved Mjøndalen i Nedre Eiker. Politiet undersøker om det kan være den savnede Belur Sardar som nå er funnet. Foto: POLITIET/SCANPIX
KAN VÆRE BELUR: Lørdag ble det funnet levninger av et menneske ved Hagatjern ved Mjøndalen i Nedre Eiker. Politiet undersøker om det kan være den savnede Belur Sardar som nå er funnet. Foto: POLITIET/SCANPIXVis mer

Håper på DNA-svar i dag

DNA-prøver av barna til den savnede firebarnsmoren Belur Sardar skal sammenlignes med prøver fra likfunnet i skogen ved Hagatjern i Nedre Eiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||DNA-prøver av barna til den savnede firebarnsmoren Belur Sardar skal sammenlignes med prøver fra likfunnet i skogen ved Hagatjern i Nedre Eiker.

En kvinne kom tilfeldigvis over restene av et nedgravd menneske i et skogholt ved Hagatjern lørdag.

Politiet jobbet søndag ettermiddag med å få levningene opp av jorda for deretter å sende dem til undersøkelse på Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

- Vi håper å få svar på hvem dette er mandag, sier Sorte til Drammens Tidendes nettutgave.

Levningene ble funnet av en turgåer lørdag.

- Det ser ut som levningene er nedgravd, og deler er kommet til overflaten. Vi kan ikke si noe om kjønn eller alder foreløpig, men kun bekrefte at det er et menneske, opplyste lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker til NTB søndag

Den 29 år gamle Belur Sardar ble meldt savnet i samme kommune i 2007, men politiet kan ikke si om det kan være henne som nå er funnet.

Bare en savnet - Det er for tidlig å si noe om identiteten til personen, men tankene våre går til personer som er savnet i distriktet, og de siste årene er det bare én, sier Sorte.

- Vi håper å få svar på hvem dette er mandag, sier Sorte. Hun vil ikke si noe om hvor godt levningene var dekket til i bakken.

- Liket var gravd ned, sier Sorte.

Levningene bærer ifølge Sorte preg av å ha ligget lenge, men hvor lenge er det for tidlig å si noe om.

Siktelse frafalt Belur Sardar ble meldt savnet av mannen 30. april for tre år siden. Et halvt år senere ble ektemannen siktet for forsettlig drap. Riksadvokaten henla saken mot mannen i mai i år på grunn av manglende bevis.

Mannen sitter nå fengslet i forbindelse med en utvisningssak.

Lensmannen vil mandag kontakte utlendingsenheten i Søndre Buskerud politidistrikt for å diskutere hva som gjøres videre i saken. Foreløpig har det ikke vært aktuelt å kalle ham inn til nye avhør. (NTB)

SAVNET: DNA-prøver av barna til den savnede firebarnsmoren Belur Sardar skal sammenlignes med prøver fra likfunnet i skogen ved Hagatjern i Nedre Eiker. Foto: POLITIET/SCANPIX
SAVNET: DNA-prøver av barna til den savnede firebarnsmoren Belur Sardar skal sammenlignes med prøver fra likfunnet i skogen ved Hagatjern i Nedre Eiker. Foto: POLITIET/SCANPIX Vis mer