NESTEN HELT FRISK:  Kristian Rasmussen og samboeren Ingri Jølbo gleder seg over at Kristian er nesten helt fris og ser fram til å feire en mest mulig normal jul. Foto: Jacques Hvistendahl
NESTEN HELT FRISK: Kristian Rasmussen og samboeren Ingri Jølbo gleder seg over at Kristian er nesten helt fris og ser fram til å feire en mest mulig normal jul. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Håper på en mest mulig normal jul

Kristian Rasmussen (31) lå to uker i koma etter 22. juli. Nå vil han at livet skal normalisere seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Breiviks 900 kilo tunge kunstgjødselbombe eksploderte 22. juli, satt Kristian Rasmussen på kontoret sitt i 2. etasje av R4, bare 20-30 meter unna.

Først etter halvannen time ble han funnet i ruinene og fraktet til sykehus.

Her ble det konstatert blødning i hjernen, skader på lungene, brudd i nakken og flere ribbeinsbrudd. 

Etter 12 døgn i koma og en uke på observasjonspost, ble han overført til Sunnaas sykehus.

Etter to lengre rehabiliteringsopphold, er han nå nesten helt friskmeldt og tilbake i halv stilling i Olje- og energidepartementet.

- Lært om meg selv - Det siste halvåret har vært en ny erfaring. Jeg har lært mye om meg selv og knyttet sterkere bånd til familie og venner. Jeg ser på meg selv som heldig. Jeg er nesten tilbake til der jeg var. Det går bra. Det beste er at jeg ikke har noen kognitive utfall, sier Rasmussen til Dagbladet. 

I går var han tilbake på Sunnaas der kongeparet møtte sju ofre etter terrorangrepene som har vært pasienter på sykehuset.

- Kongeparet spurte oss om hvordan vi har hatt det i høst og vi fortalte litt om det. Så sa de at det var fint å treffe noen som overlevde. Det var et hyggelig møte, sier Kristian. 

Tilbake til det normale Etter en ekstrem høst, ser Kristian Rasmussen og samboeren Ingri Jølbo fram til en mest mulig normal julefeiring.

- Det blir en litt spesiell, men nesten vanlig jul.

- Jeg er nesten helt frisk. Siden jeg ikke husker noe fra eksplosjonen har jeg ingen traumer. For oss begynner livet å kommet tilbake til det normale. Det er vi veldig glade for, sier 31-åringen til Dagbladet.

HER SATT KRISTIAN:  Kristian Rasmussen satt på dette utbombede møterommet i R4, kun 20-30 meter fra der bomba gikk av. Foto: Jacques Hvistendahl
HER SATT KRISTIAN: Kristian Rasmussen satt på dette utbombede møterommet i R4, kun 20-30 meter fra der bomba gikk av. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer