Håper på en rask avgjørelse

Fredag leverte advokat Wenche Andreassen inn begjæring om rettslig overprøving av fylkesnemndas vedtak. Det betyr at 29-åringens sak kommer opp på ny i tingretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig har 29-åringens advokat begjært utsatt iverksettelse av vedtaket. Dersom hun får medhold, betyr det at 29-åringen er fri fram til saken er avgjort i rettssystemet.

- Jeg har bedt om at hovedforhandlinger bør iverksettes umiddelbart. Det står også i loven at retten skal påskynde saken mest mulig, og at hovedforhandlinger kan berammes straks, uten saksforberedelser, sier Andreassen.

Advokaten ble orientert om at Unni Storeng hadde hentet 29-åringen allerede samme kveld som de dro fra Renåvangen. Hun vet ikke hvor de er.

- Jeg tar til etterretning det som har skjedd. Det eneste jeg er opptatt av er å ivareta min klients interesser. Dette er ikke noe hun har gjort selv, men noe en fagperson gjør på eget grunnlag, sier hun.

Andreassen ble engasjert som kvinnens advokat da hun ble innlagt på Renåvangen for to måneder siden.

- Hun ønsker å gjennomføre svangerskapet hjemme hos familien, noe som også var et alternativ i fylkesnemnda, sier advokaten.

Fylkesnemnda fant det overveiende sannsynlig at 29-åringen ikke ville greie å holde seg stoff-fri under svangerskapet. Derfor vedtok de tvangsinnleggelse for å sikre at barnet ikke blir skadet.

- Ingen har benektet at hun har vært stoffmisbruker. Fylkesnemnda trodde henne ikke på at hun har endret syn på dette da hun ble gravid, sier advokaten.

- 29-åringen har dessuten tidligere vist at hun har kunnet holde seg unna stoff i lange perioder, sier Andreassen.