Nye nasjonale tiltak:

Håper på FHI-råd

FHI anbefaler regjeringen å tillate mer fysisk oppmøte for studenter. Statsråd Henrik Asheim håper at smittesituasjonen tillater dette ganske raskt. Beslutning er ventet å komme fredag.

HÅP: Statsråd Henrik Asheim håper at smittesituasjonen tillater statsminister Solberg å tillate fysisk oppmøte for studenter ganske raskt. Foto: Vidar Ruud / NTB
HÅP: Statsråd Henrik Asheim håper at smittesituasjonen tillater statsminister Solberg å tillate fysisk oppmøte for studenter ganske raskt. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Fredag skal statsminister Erna Solberg holde pressekonferanse om coronasituasjonen i Norge. Der er det ventet at hun vil kunngjøre regjeringens beslutninger om nasjonale tiltak framover, og at dette vil medføre lettelser på enkelte tiltak, slik som Dagbladet tidligere har meldt.

Dagbladet har fått opplyst at Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet allerede har levert sine råd til regjeringen.

Folkehelseinstituttet har allerede opplyst at de råder regjeringen til å videreføre mange av de nasjonale tiltakene et par uker til, men at de anbefaler å lempe på restriksjoner for fysisk tilstedeværelse på universiteter og høyskoler, samt anbefaler å lette på tiltak knyttet til sport og fritid for unge.

Asheims håp

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim sier til Dagbladet at han håper at smittesituasjonen ganske raskt tillater mer fysisk oppmøte for studenter.

- Det er mange som har det tøft, inkludert studenter. Jeg er enig med FHI i at tiltaksbyrden over tid for blant annet studentene har vært høy. En pandemi er av natur både uforutsigbar og smittsom, som gjør at vi hele tiden må gjøre vurderinger ut fra smittesituasjonen, sier Asheim til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer