Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Håper på kontroll om tolv uker

En optimistisk Boris Johnson håper tiltakene Storbritannia har innført, vil kunne snu epidemi-kursen i løpet av tolv uker.

HÅPFULL: Storbritannias statsminister Boris Johnson håper å kunne rulle tilbake coronatiltakene de har innført om tolv uker. Video: AP Vis mer

Storbritannias statsminister Boris Johnson begynte sin daglige pressekonferanse fra Downing Street 10 med å innstendig takke det britiske folk for å overholde rådene og tiltakene hans regjering har innført.

Deretter kom han med en optimistisk beskjed til det britiske folk.

- Jeg tror vi kan snu kursen i løpet av de neste tolv ukene. Jeg er overbevist om at vi kan sende coronaviruset på dør, men bare hvis vi alle følger rådene de er blitt gitt, sa Johnson.

Håper på «gamechanger»

Han håper at etter tolv uker, så vil vitenskapen kunne komme til å hjelpe Storbritannia med å bekjempe viruset, blant annet med hjelp av en raskere og annerledes coronatest.

- Vi er i forhandlinger om å kjøpe en antistoff-test, for å kunne se om du har hatt viruset eller ikke. Det er ennå tidlig, men hvis den virker, vil vi kjøpe hundretusenvis av disse testene. Det har potensialet til å bli en «gamechanger», sa Johnson.

Han håper at dette, i kombinasjon med tiltakene myndighetene allerede har innført, vil kunne stanse spredningen av coronaviruset i den britiske befolkningen.

Men Johnson ble seinere stilt til veggs om tidsrammen han lanserte tidligere under pressekonferansen.

- Du sier at du tror dere kan snu kursen i løpet av tolv uker. Betyr det at vi kan vende tilbake til våre vanlige liv da?

- Jeg kan ikke si med sikkerhet at i løpet av juni, så vil det kunne skje. Jeg vil at vi skal få kontroll på dette, og akkurat nå ser ikke spredningen ut til å påvirkes av tiltakene vi har innført. En kombinasjon av tiltakene og bedre testing vil la oss snu kursen, og det er det jeg håper vil skje i løpet av tolv uker, svarte statsministeren.

137 dødsfall

Før pressekonferansen i Downing Street begynte, ble de siste tallene over coronadødsfall i Storbritannia sluppet.

Antall døde har på et døgn steget til 137, og torsdag morgen var det registrert 2689 coronasmittede i øyriket.

For å stagge spredningen av coronaviruset, besluttet Storbritannia onsdag å stenge alle landets skoler fra og med fredag.

Rådene myndighetene har gitt til briter lyder som følger:

  • Jobb hjemmefra hvis du kan.
  • Unngå å oppsøk lokaler eller steder med folkemengder, deriblant puber og restauranter.
  • Vær i karantene i to uker om du eller noen i husstanden har symptomer på viruset.
  • Eldre over 70 år og gravide rådes til å unngå kontakt med andre i tre måneder.
  • London, hvor spredningen har vært størst, har stengt 40 undergrunnsstasjoner.
Hele Norges coronakart