Håper på livstegn fra norsk FARC-gissel

Krever over 800.000 kroner for Alf Onshuus Nino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norske myndigheter har ikke hørte noe nytt om eller  fra den norske statsborgeren Alf Onshuus Nino i forbindelse med at Ingrid Betancourt og 14 andre gisler ble befridd fra den colombianske FARC-geriljaen onsdag.

Den 31 år gamle matematikkprofessoren ble tatt  til fange sammen med sin colombianske kone og fire andre i midten av januar i år på Stillehavskysten i Colombia, nær byen Nuqui.

Kona ble satt fri i mars, og FARC-geriljaen har krevd over 800.000 kroner i løsepenger for den norske statsborgeren med norsk far og colombiansk mor.

- Verken UD sentralt eller vår ambassade i Colombia har fått noen nye opplysninger om den norske statsborgeren i forbindelse med nyheten om Ingrid  Betancourt og de andre gislene. Jeg var i kontakt med ambassaden i Bogota ved 22.30-tiden-onsdag. 

- Der hadde de ikke annet nytt enn det som er kjent gjennom media, sier vakthavende pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Kristin Melsom, til Dagbladet.no i natt.

VG Nett har vært i kontakt med Bjørn Onshuus i Drammen, fetter til den savnede nordmannens far.

- Alf hadde det bra

- Befrielsen av gislene er en veldig god sak og tegn på at det skjer noe. Det gir oss håp om at Alf snart settes fri, sier Bjørn Onshuus.

Familien har inntrykk av at det er penger, ikke politiske motiver som ligger bak kidnappingen.

- For noen uker siden ble en ung gutt løslatt av FARC-geriljaen. Han hadde med seg hilsner fra Alf om at han hadde det bra. Siden har det vært stille, sier talsmannen for gisselets nroske familie.