Dødsdømt nordmann:

- Håper på løslatelse

Saad Jirde (55) får lørdag prøvet dødsdommen sin i Høyesterett i Somaliland. To juridiske dommere og en sharia-dommer avgjør om nordmannen blir løslatt eller henrettes.

I SOMALILAND: Den 55 år gamle norske statsborgeren sitter med en dødsdom hengende over seg i Hargeisa i Somaliland. Mannens bistandsadvokat Farid Bouras (t.h) og sønnen Rashid foran fengselet. Til venstre står den lokale advokaten. Reporter: Gunnar Hultgreen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Høyesterett i Somaliland besluttet fredag kveld å avlyse rettsforhandlingene lørdag. Høyesterett skulle da behandle dødsdommen mot nordmannen Saad Jidre. Saken kommer nå opp til behandling søndag 19. september. Etter hva Dagbladet får opplyst skal utsettelsen ha skjedd etter ønske fra påtalemyndigheten i hovedstaden Hargeisa

HARGEISA (Dagbladet): I dag er det 897 dager siden Oslo-mannen Saad Jirde ble arrestert og siktet for giftdrap i Somaliland.

- Far har etter noen dager på politistasjonen sittet på dødscelle, forteller stesønnen Rashid Yusef til Dagbladet.

Han har sammen med advokat Farid Bouras i Advokatfirmaet Elden reist til Hargeisa – hovedstaden i utbryterrepublikken Somaliland, for å bistå de lokale høyesterettsadvokatene som forsvarer Saad Jirde.

- Det er en meget vanskelig situasjon. Han er allerede dømt to ganger, men vi håper at høyesterett kommer til et annet resultat, sier den lokale høyesterettsadvokaten Mahmoud Arahman Nour til Dagbladet.

Jirde nekter for å ha begått drapet, og har forklart at han sprayet den nå avdøde mannen med en forsvarsspray fra Clas Ohlson i selvforsvar. Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få saken belyst fra justismyndighetene i Somaliland. Aktor Abdi Ibraahin som prosederte og la ned påstand om dødsstraff, og fikk lagmannsrettens medhold, har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer