- Håper på løsning

Ny mekling i kommunestreiken.

HÅP OM LØSNING: Jan Davidsen i Fagforbundet, Mimi Bjerkestrand i Unio Kommune og Per Kristian Sundnes i KS møtte til ny mekling i går. Bildet er tatt før forhandlingsstarten i kommunesektoren tidligere i vår. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
HÅP OM LØSNING: Jan Davidsen i Fagforbundet, Mimi Bjerkestrand i Unio Kommune og Per Kristian Sundnes i KS møtte til ny mekling i går. Bildet er tatt før forhandlingsstarten i kommunesektoren tidligere i vår. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partene i kommunal sektor møttes for få minutter siden hos mekler Reidun Wallevik etter at det i de siste dagene har vært underhåndskontakter.

Håp På vei inn til meklingsmøtet sa leder i Fagforbundet, Jan Davidsen, at han har håp om løsning på konflikten. - Jeg er like spent som alle andre, sa Davidsen.Han kom sammen med leder i Unio Kommune, Mimi Bjerkestrand og forhandlingsleder i YS Kommune Gunn Olander.Tross meklingsmøtet trappes streiken opp.

Storstreik Det er nå tolv dager siden de gikk fra hverandre med storstreik i offentlig sektor som resultat. For tre dager siden kom LO Stat og YS Stat til enighet med staten om et lønnsoppgjør med en ramme på 4,1 prosent, mens Unio fortsatte streiken der. - Vi får se hva meklingen bringer. Vi har alltid forhåpninger, sa forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS til NTB på vei til Riksmekleren. Forhandlingsleder Gunn Olander i YS Kommune sier til NTB at hun er glad for partene har kommet så langt at det nå er grunnlag for frivillig mekling.

Trapper opp YS Kommune har 919 medlemmer i streik og tar ut ytterligere 290 lørdag, LO Kommune har drøyt 25.000 medlemmer i streik og tapper opp til over 31.000 dersom det ikke er enighet innen onsdag, mens Unio har drøyt 12.000 medlemmer i streik i kommunene.Meklingen omfatter ikke Oslo kommune, der Unio og LO-forbundene FO, Musikernes fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund er i streik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer