Håper på Martine-løsning etter presidentens avgang

Jemens president går av. Martine-stiftelsen håper Farouk Abdulhaks dager som fri mann snart kan være talte.

RIKMANNSSØNN: Farouk Adbulhaks mektige far er en nær støttespiller til Ali Adbullah Saleh, som går av som president. Det kan bety en utvikling i Martine-saken. Foto: Privat
RIKMANNSSØNN: Farouk Adbulhaks mektige far er en nær støttespiller til Ali Adbullah Saleh, som går av som president. Det kan bety en utvikling i Martine-saken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jemens president Ali Abdullah Saleh går av. Saleh undertegnet i går en avtale om maktoverføring som innebærer at han overlater makten til visepresident Abd-Rabbu Mansour Hadi. Avtalen, som er framforhandlet av Golfstatenes samarbeidsråd (GCC), innebærer videre at Saleh beholder sin presidenttittel inntil en ny president er valgt.

Shaher Abdulhak, den styrtrike forretningsmannen som er faren til Martine-siktede Farouk Adbulhak, er en nær støttespiller til Ali Abdullah Saleh. Marcus Rolandsen, leder i Martine-stiftelsen, som jobber for å få løst Martine Vik Magnussen-saken, ser positivt på gårsdagens utvikling.

- Vi registrerer presidentens løfter om å gå av. Det er ikke første gang, men vi håper han vil følge opp, sier Rolandsen til Dagbladet.  

God kontakt Han håper nå Salehs signatur kan påvirke framdriften i Martine-saken.

- Det blir for tidlig å spekulere om hva som vil skje ved et eventuelt maktskifte i Jemen. Nå må landet få på plass en regjering og styrende organer. Men vi har god kontakt med både den sittende opposisjonen og andre politikere i Jemen, og håper at vi vil finne en løsning i Martine-saken, sier Rolandsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer