Håper på millionerstatning - eller dødsstraff

- Så lenge de er her i Kongo, har jeg et håp om å få pengene, sier aktors kronvitne i Kongo-saken.

- SLIK SKJØT MOLAND: Kepo Ayila var vitne til drapet på sjåføren Abedi Kasongo som Joshua French og Tjostolv Moland er siktet for. Her er han på åstedet, rundt 10 mil utenfor Kisangani i retning Kampala i Uganda, og viser han hvordan Moland skjøt Kasongo gjennom bildøra.
Foto: Tore Meek / Scanpix
- SLIK SKJØT MOLAND: Kepo Ayila var vitne til drapet på sjåføren Abedi Kasongo som Joshua French og Tjostolv Moland er siktet for. Her er han på åstedet, rundt 10 mil utenfor Kisangani i retning Kampala i Uganda, og viser han hvordan Moland skjøt Kasongo gjennom bildøra. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Dersom ikke aktors kronvitne i Kongo-saken får sine 1,2 millioner kroner i erstatning, håper han at Joshua French og Tjostolv Moland henrettes.

- Så lenge de er her i Kongo, har jeg et håp om å få pengene. Hvis jeg ikke får dem, kommer jeg til å være sint hver eneste dag. Hvis jeg ikke får pengene, håper jeg at Moland og French blir henrettet, sier Kepo Ayila til NTB.

Med to politifolk med maskingevær og en representant for etterretningstjenesten i bilen kjører vi langs den hullete veien som går fra Kisangani til Ugandas hovedstad Kampala. Underveis har vi passert flere små landsbyer, men ellers finnes det ikke mye annet enn tett, mørkegrønn jungel i dette området av Kongo.

Den røde veien er den samme som Tjostolv Moland og Joshua French kjørte 5. mai i år. Etter å ha lagt støv bak oss i to timer kommer vi fram til stedet hvor nordmennenes sjåfør, Abedi Kasongo, ble skutt og drept.

Tett jungel

Åstedet er en sving på den lite trafikkerte veien og er omkranset av tett jungel. Det er nærmest umulig å se noe annet enn busker og trær mer enn fem meter ut fra begge sider av veien. Gresshopper, fugler og horder av mygg og klegg svirrer i luften.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer