Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper på netto-overskudd

Nina Christine Dahl ga overskuddet fra nakenkalederen Tromsøtyper til Kirkens Bymisjon, men det ble for mye bråk.

TØFFINGER: Brannmannen Erik Benjaminsen og fjøsnisse Sigmund Berglund stilte opp i kalenderen - i modifiserte utgaver av sitt eget arbeidstøy. Foto: Nina Christine Dahl
TØFFINGER: Brannmannen Erik Benjaminsen og fjøsnisse Sigmund Berglund stilte opp i kalenderen - i modifiserte utgaver av sitt eget arbeidstøy. Foto: Nina Christine Dahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tromsø er kjent for sin barske natur, men nå får byens barske mannfolk også vist seg fram. Fotograf og barnevernsarbeider Nina Christine Dahl har nemlig laget en kalender for 2011, Tromsøtyper, hvor menn fra Tromsø viser seg fram i blanke messingen.

- Dette er lokale helter, menn som bor i byen. Bildene er ikke noe tull, nissen er nissse, dette er ekte mannfolk i ekte yrker. Jeg vil ikke ha noen som stiller i potliuniform, som ikke er politi, sier Dahl til Dagbladet.

Startet for ti år siden Nordlys og iTromsø omtaler nakenkalenderen i sine nettutgaver i dag. Kalenderen, som er trykket i 1000 eksemplarer, får som vanlig stor oppmerksomhet i byen.

- Jeg laget min første kalender for ti år siden. Jeg hadde nettopp fått interessen for foto, og tenkte å lage en kalender for single venninner. Jeg tok blant annet bilde av en brannmann jeg kjente, sier barnevernsarbeideren.

Men interessen eksploderte, først trykket hun opp 100 eksemplarer, så ble opplaget økt til 1000. Overskuddet gikk til Kirkens Bymisjon i Tromsø, som i etterkant fikk mye pepper får å ha tatt imot penger fra nakenkalendere.

Kun to sa nei To år seinere laget Dahl på ny Tromsøtyper-kalender, den gangen ble det også mye støy rundt gaven til Kirkens Bymisjon, dermed tar fotografen nå pengene selv. Hvis det skulle bli noe oversudd.

- I år er det mitt prosjekt. Frisørsalongen Bare Børge er hovedsponsor, og kalenderen selges i alle B-Young-butikker i Tromsø. I år har jeg ikke tilbudt Kirkens Bymisjon pengene av overskuddet, sier Dahl.

- Hvordan får du folk til å stille opp nakne i kalenderen?

- Av alle jeg har spurt, er det bare to som har sagt nei og en som ikke har svart. Tromsø Storm-spiller Anthony Williams hadde kanskje sagt nei, men dama hans hadde hørt om Tromsøtyper og visste at det var et morsomt prosjekt.

Williams ble forøvrig «oppdaget» da Nina Dahl lette etter modeller på nettet. Hun tenkte å ha med en basketballspiller, og syntes Williams så bra ut.

Brannmann med sprut Brannmann Erik Benjaminsen, som stiller opp med en brannslange mellom beina, har vært med i alle de tre kalendrene.

- Det var en salig blanding mellom et gammelt vennskap og egen impulshandling, sier brannmannen til Nordlys.

I den første kalenderen stilte han i nettoen med en brannhjelm foran de edle delene. Denne gangen er det full sprut mellom beina på Benjaminsen.

- Hva synes kona om at du stiller på nakenbilder? spør Nordlys.

- Det har jeg ingen kommentar til. Men jeg er fortsatt gift, sier brannmannen.

PS! Du kan kjøpe kalenderen ved å kontakte fotograf Nina Christine Dahl på Facebook.

VENNINNER: Nina Christine Dahl begynte å lage nakenkalender til single venninner, men siden starten for ti år siden har interessen økt betraktelig. Foto: Privat
VENNINNER: Nina Christine Dahl begynte å lage nakenkalender til single venninner, men siden starten for ti år siden har interessen økt betraktelig. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!