Håper på netto-overskudd

Nina Christine Dahl ga overskuddet fra nakenkalederen Tromsøtyper til Kirkens Bymisjon, men det ble for mye bråk.

TØFFINGER: Brannmannen Erik Benjaminsen og fjøsnisse Sigmund Berglund stilte opp i kalenderen - i modifiserte utgaver av sitt eget arbeidstøy. Foto: Nina Christine Dahl
TØFFINGER: Brannmannen Erik Benjaminsen og fjøsnisse Sigmund Berglund stilte opp i kalenderen - i modifiserte utgaver av sitt eget arbeidstøy. Foto: Nina Christine Dahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tromsø er kjent for sin barske natur, men nå får byens barske mannfolk også vist seg fram. Fotograf og barnevernsarbeider Nina Christine Dahl har nemlig laget en kalender for 2011, Tromsøtyper, hvor menn fra Tromsø viser seg fram i blanke messingen.

- Dette er lokale helter, menn som bor i byen. Bildene er ikke noe tull, nissen er nissse, dette er ekte mannfolk i ekte yrker. Jeg vil ikke ha noen som stiller i potliuniform, som ikke er politi, sier Dahl til Dagbladet.

Startet for ti år siden Nordlys og iTromsø omtaler nakenkalenderen i sine nettutgaver i dag. Kalenderen, som er trykket i 1000 eksemplarer, får som vanlig stor oppmerksomhet i byen.

- Jeg laget min første kalender for ti år siden. Jeg hadde nettopp fått interessen for foto, og tenkte å lage en kalender for single venninner. Jeg tok blant annet bilde av en brannmann jeg kjente, sier barnevernsarbeideren.

Men interessen eksploderte, først trykket hun opp 100 eksemplarer, så ble opplaget økt til 1000. Overskuddet gikk til Kirkens Bymisjon i Tromsø, som i etterkant fikk mye pepper får å ha tatt imot penger fra nakenkalendere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer