Håper på Sefo-dom

Rettsmedisinsk institutt skal ha konkludert med at Kristian Lensebakken døde på glattcella som følge av alkohol- og medisinforgiftning. 19-åringens far håper nå at Sefo tar affære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror det vel ikke, for Sefo-etterforskning preges av kameraderi med politiet på høyt plan. Båndene mellom politi og Sefo er altfor tette. Men håpe kan en alltid, sier Steinar Lensebakken.

Natt til lørdag 16. februar døde sønnen Kristian på ei glattcelle ved politihuset i Hamar.

Nå har Rettsmedisinsk institutt, ifølge faren, konkludert med at gutten døde som følge av alkoholinntak kombinert med tabletter som legen hadde foreskrevet - Vival og Cipramil.

Ikke kvalt

- Det er viktig å få denne stadfestelsen. Kristian kunne vært kvalt av eget oppkast, han kunne vært rammet av hjerneblødning eller hjertestans. Men han var alkoholforgiftet, og jeg mener det nå må være bevist at Kristian aldri skulle ligget på glattcelle. Han skulle vært sendt til sykehuset for pumping. Helsepersonell jeg har snakket med, er av samme oppfatning, hevder Lensebakken.

- Kristian ble båret ut av restauranten der han oppholdt seg. Utenfor ble han forsøkt stablet på beina, men kollapset. Dette burde ha vært signal sterkt nok om at Kristian burde vært sendt til pumping, mener Steinar Lensebakken, som har anmeldt Hamar-politiet til Sefo for uforstand i tjenesten.

Skulle pumpes

- På trekvart år har tre unge mennesker dødd på glattceller når de egentlig skulle vært pumpet for giftstoffer. Jeg vil kjempe mot flere unødige dødsfall, sier Steinar Lensebakken.

  • Trond Christoffersen er dommer og leder Sefo-etterforskningen i saken. Han vil ikke kommentere rapporten fra Rettsmedisinsk Institutt:

- Jeg har ikke lest den. Men trolig vil vår etterforskning være ferdig i neste uke, sier Christoffersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer