Håper på strengere straff

Marit Hermansen mener drapet på sønnen Benjamin ble straffet for mildt. I dag starter ankesaken mot drapstiltalte Joe Erling Jahr og Ole Nicolai Kvisler i Oslo tinghus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Antirasistisk senter jobbet tett sammen med ungdommen på Holmlia i tida etter drapet på Benjamin.

- Drapet har i høyeste grad påvirket Holmlia. Jeg både ser og hører at svært mange ungdommer er opptatt av det. Benjamin var en veldig populær gutt, og Holmlia er ikke større enn at alle kjenner alle. De unge på Holmlia er ekstra hardt rammet, sier Nadeem Butt, leder for Antirasistisk senter.

- Samtidig opplever de det samme som andre bydeler - nedskjæringer i ungdomsarbeidet. Det satses ikke på ungdommen, noe vi mener er svært viktig. Vi skulle ønske det ble gjort mer, sier Butt.

Reagerte

Svært mange i miljøet rundt Benjamin reagerte med skuffelse da dommen mot de tre tiltalte falt i januar i år.

- Vi var blant dem som mente at selv om dommen var relativt streng, var den ikke streng nok. Drapet på Benjamin var helt klart rasistisk og åpenbart overlagt. På den bakgrunn mente vi straffen burde vært strengere. Alt annet enn en strengere straff vil være overraskende i denne runden, mener Nadeem Butt.

Ba om lengre straff

1. november ble det avduket et minnesmerke på stedet der Benjamin ble drept.

- Jeg vil at folk som går forbi, skal stoppe opp, se Benjamins ansikt og tenke på det som drepte han, sa Marit Hermansen etter avdukingen.

I dag sitter Benjamins mamma for andre gang i rettssalen for å følge saken mot sin sønns drapsmenn. Hun ønsker å følge Benjamins sak til siste slutt. Da dommen falt i tingretten i fjor, gikk Marit Hermansen ut og ba riksadvokaten anke straffen inn for lagmannsretten.

- De har ikke fått nok antall år. Her er det så mange skjerpende omstendigheter. Å bli drept bare fordi du er brun i huden, fordi noen har bestemt seg for at de er mer verdt enn andre, at noe kan være mer skjerpende enn det, kan jeg ikke begripe, sa Marit Hermansen til Dagbladet da dommen falt.

Nå håper hun lagmannsretten ville dømme Joe Erling Jahr og Ole Nicolai Kvisler strengere enn tingretten.

MØTER I RETTEN: Benjamins mamma, Marit Hermansen (47), vil følge ankesaken mot de to som er tiltalt for drapet på sønnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer