Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper på svar etter sju år

Sju år etter at fire år gamle Bjørnar Torvik forsvant i Øksendal på Nordmøre, ber Riksadvokaten Kripos om å se nærmere på saken. - Vi er svært glade for Buschs initiativ, sier mor til Bjørnar, Magny Torvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med mannen Anders har hun siden torsdag 30. mai 1991 slåss for å finne svaret på hvor det ble av deres lille hjerteknuser.

- Vi er glade for Riksadvokatens initiativ, og vi har full tillit til at Kripos vil gå inn i saken og gjøre et grundig arbeid, sier Bjørnars mor, Magny Torvik.

- Prestisjesak

Lensmannskontoret i Sunndal konkluderte etter to dager med at gutten var druknet, selv om politiet har mottatt flere tips som tyder på at gutten ble kidnappet .

19. september 1991 henla politiet saken, men foreldrene har ikke gitt opp. Nå får de også støtte fra riksadvokat Tor Aksel Busch i at det må ses nærmere på Bjørnar-gåten.

Torvik er krass i sin kritikk mot Nordmøre politikammer og Sunndal lensmannskontor.

- Hele etterforskningen har vært råtten, og mildest talt lite verdig. Dette har vært en prestisjesak for politiet, fortsetter Torvik.

Får ikke fred

Hun og mannen Anders har opplevd å få kjeft fra politiet fordi de «maser» for mye etter at deres lille sønn forsvant den flotte vårdagen i den lille nordmørsbygda.

- Vi får ikke fred før vi vet hva som er hendt. Om jeg så skal bruke min siste krone, om så jeg skal gå i fengsel, så skal jeg ha svar på hva som skjedde med Bjørnar, sa Magny Torvik til Dagbladet i 1992.

Hun står fast på sitt seks år gamle syn i dag.

- Jeg har aldri godtatt at politiet har tatt så lett på at gutten vår er forsvunnet. Vi har følt oss tilsidesatt hele veien, og det har vært sju tunge og tøffe år. Det er kanskje vanskelig å sette seg inn i dette for folk som ikke har mistet sine høyt elskede barn, men det er kanskje det verste et menneske kan oppleve. Likevel har vi prøvd å leve et mest mulig normalt liv, sier Magny, som takker gode venner og familie for viktig støtte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!