Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper på tall-bom

Valgdagsmålingene gir Siv Jensen og Frp en ny smell.

HÅPER PÅ TALLBOM: Siv Jensen og Frp.Foto: SCANPIX .
HÅPER PÅ TALLBOM: Siv Jensen og Frp.Foto: SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Valgdagsmålingene levner foreløpig Siv Jensen og Fremskrittspartiet få grunner til å juble. Både NRK og TV2 gir Frp en oppslutning på 21 prosentpoeng.

På Det Norske Teatret er det ingen miner til slett spill. Her er Fremskrittspartiet samlet til valgvake, med et høyst levende håp om et godt valg, valgdagsmålingene til tross.

- Dette valget kan avgjøres av ett eneste mandat, tre-fire stemmer. Her vil hver eneste stemme telle, sier generalsekretær Geir A. Mo. Han håper valgdagsmålingene er så unøyaktige som har vært tilfelle ved enkelte andre tilfeller.

- Vi håper fortsatt vi skal kunne gjøre det beste valget noensinne, sier formann Ove A. Vanebo i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU).

Depper ikke
Han har ikke til hensikt å deppe over valgdagdsmålingen. Målet står fast:
- Vi skal ha et nytt flertall og ei ny regjering, sier Mo.

Frps paradoks
Valget byr på et paradoks for Fremskrittspartiet. Partiet kan fortsatt gjøre det beste stortingsvalget noensinne.

22,1 prosent oppnådde partiet ved forrige valg. Likevel, skulle det resultatet bli slått i natt, er det ikke så godt som man hadde håpet.
Drømmene var våtere enn som så.

Ferievinneren
For det startet så flott. Mens det var storm og uvær for Erna Solberg og Høyre i hele sommer, surfet en solbrun Siv Jensen i medvind fra nord til sør.

I juni og juli viste meningsmålingene at Fremskrittspartiet lå an til å knuse Bondevik-partiene.

Statsministerdrømmen
Ifølge valgforsker Bernt Aardals beregninger lå Frp i sommer an til å få 50 stortingsrepresentanter, 12 flere enn i dag. Som klart størst på borgerlig side kunne Jensen gå til køys med statsministerdrømmen høyst inntakt.

Rammet av høststorm
Så var sommeren over og høststormene traff Siv Jensen midt i ansiktet. De siste ukene har Frp falt dramatisk på målingene.

I forrige uke hadde partiet ifølge prognosene mistet taket på velgerne. Brått var partiet 11 stortingsrepresentanter fattigere enn i fellesferien. Valgdagsmålingene bekrefter fallet.
Erna ruler
Partiet er ifølge målingene ikke lenger størst på borgerlig side. Erna Solberg er igjen den ubestridte sjefen og ifølge valgdagsmålingen den eneste reelle utfordrer til Jens Stoltenberg.

- Beste noensinne
Men på Det Norske Teatret har ikke Geir A. Moe tenkt å overlate scenen til de rød-grønne før alt håp er ute og hver stemme talt opp.
- Jeg er sikker på at dette partiet skal gjøre sitt beste valg noensinne.

    

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling