Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper pågripelsen kan styrke siktet 29-årings sak

- Men livet hans er likevel ødelagt i uoverskuelig fremtid, sier hans advokat Kim Gerdts.

STYRKER SAKEN: Mandagens pågripelse i Oppegård kan være positiv for 29-åringen som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring i Sigrid-saken, mener hans advokat Kim Gerdts.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen
STYRKER SAKEN: Mandagens pågripelse i Oppegård kan være positiv for 29-åringen som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring i Sigrid-saken, mener hans advokat Kim Gerdts. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble to menn pågrepet i Oppegård etter at et lik ble funnet nær et forretningslokale sør for Kolbotn. Tirsdag avlyste politiet det tillyste pressemøtet i Sigrid-saken samtidig som etterforskningen av saken i Oppegård ble overført fra politiet i Follo til politiet i Oslo.

- Jeg forstår det slik at politiet aksjonerte etter å ha fått tips. Gir det resultater, er det veldig bra for min klient. Men livet hans er likevel ødelagt i uoverskuelig fremtid, sier 29-åringens advokat Kim Gerdts til NTB.

Dersom det skulle vise seg at politiet har pågrepet den eller de som står bak det politiet frykter er en drapssak, er 29-åringen blitt urettmessig straffeforfulgt.

- Det vil være bevis for at min klient er helt uten skyld og vil utløse erstatningskrav for uberettiget straffeforfølgning, sier Gerdts.

Advokaten sier samtidig at han håper at de to som er pågrepet, ikke blir utsatt for den samme forhåndsdømmingen som hans klient er blitt utsatt for.

- Det verste som kan skje for min klient, er at man ikke finner noen gjerningsmann. Da vil mistanken være klistret på ham selv om det ikke er bevist at han gjorde det, sier Kim Gerdts.

(NTB)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media