Håper pavebesøk vil bedre Israels image

Pavens pilegrimsreise til Israel og Vestbredden startet med en bønn om fred.

PÅ BESØK: Pave Benedikt XVI må utføre en «umulig» balansekunst under sitt besøk i Israel og på Vestbredden, skriver den israelske avisen Haaretz. De historiske, politiske og religiøse minene ligger strødd under det Vatikanet omtaler som en ikkepolitisk pilegrimsreise. Foto: AFP/AMOS BEN GERSHOM/GPO/SCANPIX
PÅ BESØK: Pave Benedikt XVI må utføre en «umulig» balansekunst under sitt besøk i Israel og på Vestbredden, skriver den israelske avisen Haaretz. De historiske, politiske og religiøse minene ligger strødd under det Vatikanet omtaler som en ikkepolitisk pilegrimsreise. Foto: AFP/AMOS BEN GERSHOM/GPO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Pave Benedikt XVIs pilegrimsreise til Israel og Vestbredden startet med en bønn om fred. Israels håp er at besøket også skal bedre landets image etter Gazakrigen.

Paven ankom Israel mandag på det som ikke bare er en reise i Jesu fotspor, men også en vandring gjennom et historisk, politisk og religiøst minefelt. Han er den tredje paven som besøker Israel, men må finne seg i en kjøligere mottakelse enn sin forgjenger, Pave Johannes Paul, som ble møtt med jubel i 2000.

Til tross for at Benedikt ikke har sin forgjengers internasjonale anseelse, er Israel svært bevisst på at han likevel tiltrekker seg stor oppmerksomhet. De håper at bildene fra den åndelige lederens vandring gjennom Jerusalem skal gi verden helt andre inntrykk enn krigsbildene fra Gazastripen ved nyttårstider.

Sivil operasjon

Rundt 30.000 sikkerhetsfolk skal vokte paven i gatene og fra helikoptre. Men myndighetene er nøye med at det skal framstå som en sivil sikkerhetsoperasjon, skriver avisen Haaretz.

Helst skal ingen soldater synes i TV-bildene fra besøket, mes politifolk som befinner seg nærmest paven har fått nye, seremonielle uniformer og skal ikke bære våpnene synlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer