- Håper PST begjærer siktet mor utlevert

PST har siktet moren til den syke 4-åring i Syria for deltakelse i terrororganisasjon. Det håper Abid Raja at kan få henne til Norge.

SYKE: Kvinnens barn, den mye omtalte syke fireåringen og hans søster (3), lever under forferdelige forhold i interneringsleiren al-Hol i det nordøstlige Syria. Foto: Privat
SYKE: Kvinnens barn, den mye omtalte syke fireåringen og hans søster (3), lever under forferdelige forhold i interneringsleiren al-Hol i det nordøstlige Syria. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PST har siktet en kvinne (29) som sitter i al-Hol-leiren i Nord-Syria sammen med sine to barn for deltakelse i en terrororganisasjon, meldte NRK i dag.

Kvinnen er mor til en fire år gammel gutt, som skal være alvorlig syk, noe som har fått mye oppmerksomhet.

Venstre-politiker Abid Raja er en av dem som har tatt til orde for å hente kvinnen og barna hjem.

Nå sier han til Dagbladet at han håper utviklingen i saken kan gjøre det mulig.

- Jeg håper PST raskest mulig begjærer henne utlevert slik at hun kan komme til Norge og stilles for retten. Og at begge barna på denne måten kan bringes til trygghet, sier Abid Raja, som legger til:

- Jeg noterer meg også at Norges og en av verdens fremste terroreksperter, Thomas Hegghammer, til NRK i dag sier, at dette ikke er farlig for Norge. Og at det riktige å gjøre er å hente hjem alle barn sammen med sine mødre. Det er jeg som leder av OSSEs antiterrorgruppe helt enig i.

PST bekrefter

Kvinnen skal være siktet etter straffelovens §136a, for deltakelse i en terrororganisasjon. Den øvre strafferammen er seks år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer