Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper Saddam får svarteper

Amerikanerne har laget en kortstokk med de irakiske topplederne som skal hjelpe dem å fange Saddam og de andre rømlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldatene i invasjonsstyrkene har fått utdelt lister på de 55 ettersøkte regimelederne i forskjellige former. I dag viste den amerikanske militærledelsen blant annet fram en kortstokk hvor rømlingene utgjør de forskjellige kortene. Saddams Qusay er spar-esset, men hvilket kort det faderlige opphav har fått vites ikke. Det kan være jokeren. Hensikten er at folk i Irak skal kjenne igjen de etterlyste lederne dersom de skulle få øye på dem.

- Lederne skal bli forfulgt, drept eller fanget, sa general Vincent Brooks på en pressekonferanse i dag.

Invasjonsstyrkene skal i løpet av et par dager sende soldater som skal gjenopprette lov og orden i Irak, etter de lovløse tilstandene som har rådet siden Bagdad falt.

Ifølge Brooks skal de ha flere indikasjoner på at flere tidligere irakske toppledere har forsøkt å rømme landet, og at amerikanske styrker har ødelagt fem småfly som var gjemt nord for byen Tikrit. Tikrit er Saddams hjemby og har vært Baathpartiets hovedkvarter, melder CNN

KORTSTOKK: Kortstokker og plakater skal hjelpe i jakten på Saddam.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media