Håper samling gir pensjonsseier

Fagforbundene har dannet felles front i striden om pensjonsordningene i offentlig sektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Fagforbundene har dannet felles front i striden om pensjonsordningene i offentlig sektor. Det kan bli avgjørende når lønnsoppgjøret nå går inn i sin siste fase.

- Vi håper det gjør inntrykk på arbeidsgiverne at alle organisasjonene har samlet seg om felles krav innen alle tariffområder. Jeg mener dette er historisk, sier Unio-leder Anders Folkestad til NTB.

Han krever garantier som sikrer at tjenestepensjonen i offentlig sektor videreføres på dagens nivå.

- Det blir ingen løsning uten at garantiene er gode nok. Foreløpig er det langt igjen til vi er i mål, men regjeringen kan ikke overse enigheten på arbeidstakersiden. Det er snakk om ganske mange medlemsstemmer, sier Unio-lederen. Han vet at de rødgrønne vil strekke seg langt for å unngå en storkonflikt i offentlig sektor noen måneder før valget.

Innspurt

Natt til onsdag går meklingsfristen ut for de om lag 750.000 offentlig ansatte som omfattes av oppgjøret. Dersom partene ikke blir enige, er storstreik et faktum.

Pensjon er hovedsaken i årets oppgjør. De fire hovedsammenslutningene, LO, YS, Unio og Akademikerne krever at offentlig ansatte med 30 års opptjeningstid skal være sikret en pensjon på 66 prosent av sluttlønna når de er 65 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer