Tiltak for skoler:

Håper skole­tiltak lettes

Helsemyndighetene skal gjøre nye vurderinger av tiltakene i de 25 kommunene rundt Nordre Follo. Kunnskapsminister Guri Melby håper at det kommer lettelser for skolene.

TILTAK: Kunnskapsminister Guri Melby håper på lettelser for skoler i 25 kommuner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TILTAK: Kunnskapsminister Guri Melby håper på lettelser for skoler i 25 kommuner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Det er ventet at helsemyndighetene i disse dager gjør nye vurderinger av tiltakene som ble innført i 25 kommuner på Østlandet forrige helg. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby sier til Dagbladet at hun håper på lettelser for skolene.

Tiltakene for de 25 aktuelle kommunene varer fram til 31. januar, og Dagbladet spurte Melby om hvilke tiltak hun håper at blir gjeldende etter det.

- Jeg håper jo alltid at vi kan lette på tiltakene. For min sektor sin del, så håper jeg at vi kan gå tilbake så raskt som mulig på gult nivå. Jeg håper også at elevene på videregående skoler, som nå har full hjemmeskole, kan få lov til å møte opp fysisk på skolene igjen. Det betyr kjempemye, sier Melby til Dagbladet og fortsetter:

- Målet mitt er altså at det skal skje så raskt som mulig, men så må jeg understreke at selv om mange barn og unge nå betaler en høy pris, så ville nok den prisen ha blitt enda høyere dersom smitten hadde fått spre seg helt ukontrollert. Vi ser at mange europeiske land har endt opp med å stenge skoler i ukevis fordi de har mistet kontrollen.

Tiltaksprosessen

Tiltak endres ved at Helse- og omsorgsdepartementet først sender et oppdrag til Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. FHI svarer først på oppdraget og sender det videre til Helsedirektoratet, deretter gjennomgår Helsedirektoratet FHIs smittevernfaglige anbefalinger, og utarbeider sine egne anbefalinger som også tar hensyn til situasjonen i kommunene og helsevesenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer