PAVEVALGET: Den østerrikske kardinalen Christoph Schönborns mor er redd for at hun aldri vil få se sønnen igjen om han blir valgt til pave. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
PAVEVALGET: Den østerrikske kardinalen Christoph Schönborns mor er redd for at hun aldri vil få se sønnen igjen om han blir valgt til pave. Foto: REUTERS/Stefano RellandiniVis mer

Håper sønnen taper pavevalget

Mora til den østerrikske kardinalen Christoph Schönborn sier hele familien er redd for at han skal bli utnevnt til pave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mora til den Østerrikske kardinalen Christoph Schönborn håper at han vil tape valget. Hun frykter hun aldri vil få se ham igjen og at han vil bli overveldet av intrigene i Vatikanet, skriver Reuters.

En ny pave skal velges, og 115 kardinaler er låst inne i Det sixtinske kapell. Konklavet skal komme til enighet om hvem som blir den nye paven etter at pave Benedikt XVI (85) abdiserte 28. februar.

- Hele familien er redd - Hele familien er redd for at Christoph vil bli valgt til pave, sier mora, Eleonore Schönborn (92), til den østerrikske avisa Kleine Zeitung.

Eleonore Schönborn viser til pave Bendikts avskjedstale, som gjorde det klart at pavene tilhører kirka. Mora er ikke vag når hun beskriver hvordan det vil bli hvis Christoph Schönborn blir valgt til pave.

- Da er det er over for meg. Jeg vil aldri se Christoph igjen fordi jeg ikke lenger har krefter til å reise til Roma, sier Eleonore Schönborn til avisa.

- Intrigene i Wien er nok Hvem som blir valgt til pave er fortsatt høyst usikkert, og kardinalene strever med å tyde de høyere makter.

Kardinal Schönborn, som er erkebiskop av Wien, blir ofte nevnt som en av favorittene til pavevalget. Hans mor er bekymret for at det vil bli for mye for Christoph å lede verdens 1,2 milliarder katolikker.

- Intrigene i Wien er nok for han, sier hun og legger til at uærlige mennesker irriterer kardinalen.

I følge avisa skal kardinal Schönborn ha beroliget familien før konklavet, og sagt at han helt sikkert ikke vil bli valgt til pave.

Da Benedikt XVI abdiserte 28. februar var han den første paven på nesten 600 år som har forlatt pavestolen i live.