Håper spekulantene taper kronekrigen

- Går spekulantene på et tap nå, vil det være godt for stabiliteten i norsk økonomi. LO-økonom Stein Reegård mener Norges Bank bør vinne nervekrigen mot valutaspekulantene som nå presser kronekursen ned i påvente av en renteøkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne gang bør spekulantene tape, ikke folk med bolig- og studielån, mener Reegård.

Reegård utelukker ikke at Norges Bank igjen kan komme til å sette opp renta. Den andre muligheten er at sentralbanksjefen har is i magen og holder seg i ro. LO-økonomen understreker at det ikke skal være noen automatikk i at renta settes opp når kronekursen faller under et bestemt leie. I går sank kronekursen målt mot ecu til 106,19 som er langt under det leiet valutaforskriften tilsier og som har ført til renteøkninger tidligere denne sommeren.

- Forskriften definerer ikke noe bestemt område for kronas svinging. Hensikten med det er at spekulanter skal være i villrede og lettere kunne tape penger.

Norsk børs- kringkasting

Reegård mener krisestemningen på valutamarkedet er sterkt overdrevet.

- Utviklingen er preget av overdrevne reaksjoner og sterk spekulasjon. Den er også hausset opp av media. Marienlyst er jo blitt rene Norsk børskringkasting som formidler helt tullete ting. Mange av dem som ytrer seg representerer også interesser i markedet og kan se seg tjent med uro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer