Håper stadig på NATO-medlemskap

De tre baltiske statene håper ryktene om utplassering av russiske atomvåpen i Kaliningrad-enklaven ikke vil true et framtidig medlemskap i NATO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsministrene fra Estland, Latvia og Litauen sa søndag at de håper på medlemskap selv om den amerikanske avisa Washington Times hevdet at Russland alt har flyttet taktiske, kjernefysiske raketter til enklaven mellom Polen og Litauen.

- Dette oppstyret bedrer ingenting, men jeg tror ikke det vil stanse utvidelsen av NATO, sa Litauens forsvarsminister Antanas Linkevicius søndag, ifølge nyhetsbyrået PAP.

De tre baltiske forsvarsministrene møttes i Krakow med sin polske kollega for en rekke møter om baltisk NATO-medlemskap. Polen er allerede medlem. Litauen, Latvia og Estland håper å bli tatt opp i 2002, men Russland har protestert heftig mot baltisk medlemskap.

De tre statenes regjeringer forsøker nå å finne ut om opplysningene om utplassering av atomraketter i Kaliningrad er riktige, i samarbeid med USA og andre land, opplyser Latvias forsvarsminister Girts Kristovskis.

- Hvis opplysningene er riktige betyr det en viss destabilisering av regionen, mener hans estiske kollega Juri Luik.

(NTB)