Gunnar Stålsett

Håper Stålsett havner i fengsel

Den tidligere biskopen får massiv støtte fra jurister og aktivister. De færreste av dem tror 84-åringen havner i fengsel. Brynjar Meling håper det - som martyr.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo-politiet ber om 45 dagers ubetinget fengsel for tidligere biskop Gunnar Stålsett (84). Grunnen er at han i en årrekke ga arbeid til den ureturnerbare asylsøkeren Lula Tekle (55).

Stålsett må møte i retten 19. desember, skriver TV 2.

Saken, først omtalt av TV 2 torsdag, har ført til et hav av reaksjoner.

Stålsett sier til Dagbladet at hans medmenneskelighet og kristne tro gikk foran norsk lov da han valgte å a Tekle jobbe for ham i 14 år. Stålsett sier videre at han vil ta den straffen han får når den skal gå som tilståelsessak for Oslo tingrett.

Håper på fengsel

Om 84-åringen faktisk kan havne i fengsel er særdeles usikkert. Flere profilerte jurister og aktivister har nå kastet seg inn i debatten om hva slags straff den profilerte samfunnsdebattanten kan få.

Advokat Brynjar Meling omtaler den tidligere biskopen som dagens helt og erklærer «je suis Gunnar Stålsett». Den profilerte forsvarsadvokaten, mest kjent som advokat for mulla Krekar, sier han håper Stålsett tar seg en tur i fengsel.

- Her både tror og håper jeg at Stålsett tar seg en tur i fengsel. Det blir mye større symbolverdi og viser galskapen på en mye bedre måte. En betinget samvittighetsfange, eller en samvittighetsbot, er det lite schwung over. Tror kanskje Gunnar er enig med meg, skriver Meling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer