- Håper Thor tar kontakt

LARVIK (Dagbladet): En uke før Atle Hamre ble arrestert og siktet for utpressing var han hjemme hos skipsreder Thor Christensen i Sandefjord. - Han sa at jeg kunne få noen spørsmål fra politiet. Jeg svarte: ikke bland meg inn i dette, sier Hamre til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne delen av samtalen fant sted ute på trappa til villaen til skipsrederen da Atle Hamre var på vei hjem. Han forsto ikke da eller nå at Christensen skal ha pekt ut ham som utpresseren.

- Jeg håper Thor tar kontakt, sier travtrener Atle Hamre i dag, to måneder etter at han ble arrestert.

Ferietur

Da Hamre barberte seg om morgenen 20. mai, stormet politiet inn i huset hans.

Nå kjemper han for å bli kvitt anklagene om å ha presset skipsrederen for 28 millioner kroner. I avhør har han innrømmet å ha importert ti hester fra USA uten å betale nødvendige avgifter. Det er alt.

- Det er riktig at politiet fant 60000 kroner hjemme hos meg. Det var penger vi skulle bruke på en ferietur til Frankrike, sier Hamre.

- Sludder og vås

39-åringen står fast på at han har vært medhjelper for Christensen og formidlet penger videre til ukjente pengeutpressere. Blant annet skal de ha hentet kontanter i postkassa hans.

- Sludder og vås, er Hamres reaksjon på påstandene om at han skal ha møtt utpresserne på hotell Atlantic Home i Sandefjord, og at skipsrederen ikke torde være med.

- Da ville Thor Christensen hatt en enestående mulighet til se om han kjente noen av utpresserne. Han kunne i alle fall tort å sitte i en bil på utsida av hotellet. Det er ikke mer enn to, tre minutter fra huset hans.

- Dette er oppspinn fra ende til annen. Også historiene om at de skulle ha med en avkuttet finger på et norgesglass, sier travkusken.

I sola på Ulleberg gård utenfor Stavern forteller hestemannen rolig om hva som har skjedd. Men en gang imellom glimter han til i harme.

Fikk klem

Utpressingen mot Thor Christensen har skjedd gjennom en årrekke. Truslene har gått ut på å skade han, kona og barna.

- Jeg traff den tidligere kona hans på restaurant i Sandefjord i slutten av april. Da kom hun og ga meg en klem. Ville det skjedd hvis de mente jeg var utpresseren? spør Hamre.

- Jeg har lekt med barna deres i mange år i den tida jeg var på Skogan gård, og vært en venn av familien i femten år. Siktelsen mot meg nå føles utrolig bitter.