FORSINKET:  Ankesaken mot en 38 år gammel mann som i fjor ble dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var fortsatt ikke startet klokka 9.30, til tross for at rettssaken skulle vært i gang klokka 9. Her fra behandlingen i tingretten i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORSINKET: Ankesaken mot en 38 år gammel mann som i fjor ble dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var fortsatt ikke startet klokka 9.30, til tross for at rettssaken skulle vært i gang klokka 9. Her fra behandlingen i tingretten i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Håper tiltaltes fastlege kan vitne i Sigrid-saken

Ny rettsrunde i Sigrid-saken starter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten ønsker at den tiltalte 38-åringens fastlege får vitne når Sigrid-saken kommer opp for lagmannsretten tirsdag, men da må legens taushetsplikt oppheves, melder NRK.

I dag starter ankesaken mot den 38 år gamle mannen som i Oslo tingrett i fjor ble dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. 16-åringen ble funnet drept 3. september i 2012 etter at hun hadde forsvunnet 5. august.

Saken skulle startet klokka 9, men er noe forsinket. Klokka 9.30 var den fortsatt ikke i gang.

I tingretten nektet 38-åringen straffskyld. Det er ikke ventet at han vil kaste mer lys over saken i rettsrunde nummer to.

- Jeg har ikke mottatt noe mer fra politiet som kan beskrive hvordan hun døde, når det skjedde eller hvem som er ansvarlig, sier forsvarer John Christian Elden til NTB.

Det er heller ikke sikkert at 38-åringens fastlege får vitne i saken. For at det skal skje, må taushetsplikten hans oppheves.

- Legen har selvsagt taushetsplikt og kan bare føres hvis min klient samtykker. Det har han ikke gjort ennå, sier Elden til NRK.

Foreldrene til Sigrid håper ankesaken vil gi dem svar på hva som skjedde med datteren.
 
- Svarene er det den domfelte som har. Håpet er lite for at han kommer til å fortelle noe mer. Dersom det ikke kommer flere svar, er det viktig for dem at gjerningsmannen blir domfelt, helst til forvaring, sier foreldrenes bistandsadvokat Harald Stabell til Dagbladet.

Den tiltalte har fått behandling på Dikemark sykehus i Asker etter at han ble dømt i tingretten i fjor.

(NTB)