FUNNET DØD PÅ ROMMET: Politiet sier den 42 år gamle norske kvinnen ble drept med stump vold. Ytterligere detaljer om våpen er ikke kjent. Foto: SCANPIX
FUNNET DØD PÅ ROMMET: Politiet sier den 42 år gamle norske kvinnen ble drept med stump vold. Ytterligere detaljer om våpen er ikke kjent. Foto: SCANPIXVis mer

- Håper vi har gjerningsmannen på video

Dansk politi gransker «interessante» opptak etter drapet på norsk flyvertinne i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Dansk politi sier de har sikret seg «interessante videoopptak» fra Radisson Blu-hotellet i København, hvor en 42 år gammel norsk flyvertinne i dag ble funnet brutalt drept.

- Vi håper at vi har gjerningsmannen på film, sier drapssjef Ove Dahl under en pressekonferanse i København. Han ønsker ikke å kommentere hva de så langt har funnet.

Samtlige innganger på hotellet er videoovervåket. Dagbladets reporter på stedet sier det framstår som usannsynlig at noen kan ha kommet usett inn eller ut.

SOLID OVERVÅKNING: En rekke overvåkningskameraer er satt opp i og rundt hotellet.
SOLID OVERVÅKNING: En rekke overvåkningskameraer er satt opp i og rundt hotellet. Vis mer

I umiddelbar nærhet til resepsjonen er det satt ut minst 13 synlige overvåkningskameraer. Politiet opplyser at det kan bli aktuelt å frigi materiale fra kameraene.

For å få tilgang til 20. etasje - hvor drapet fant sted - må man være i besittelse av nøkkelkort, eller være i følge med en av hotellets gjester. Alle disse tekniske sporene blir nå gjennomgått.

Hadde to barnDansk politi varslet i kveld Kripos om drapet på den 42-årige kvinnen på hotellet Radisson Blu i København.

LETER PÅ VIDEO: Drapssjef Ove Dahl sier videoopptakene kan fære dem nærmere gjerningsmannen.
LETER PÅ VIDEO: Drapssjef Ove Dahl sier videoopptakene kan fære dem nærmere gjerningsmannen. Vis mer

— De nærmeste pårørende er nå varslet. Kvinnen var 42 år. Hun var gift, hadde to barn og kom fra Vestoppland, opplyser vaktleder i Kripos Are Lefdal til Dagbladet.

Kvinnen, som var flyvertinne i flyselskapet SAS, ble funnet brutalt drept på hotellrommet av rengjøringspersonale klokka 11.15 i formiddag.

Ytterligere detaljer om drapshandlingen eller -våpenet er ikke offentliggjort.

— Vi kan konstatere at hun har vært utsatt for alvorlig stump vold. Hva hun er blitt slått med vet vi ikke før vi får obduksjonsrapporten i morgen, og det vil jeg heller ikke si noe om, sier drapssjef ved København-politiet, Ove Dahl, til Dagbladet.

RESEPSJONEN på luksushotellet hvor drapet på den norske kvinnen fant sted.
RESEPSJONEN på luksushotellet hvor drapet på den norske kvinnen fant sted. Vis mer

Naboer til hotellrommet i 20. etasje sier de hørte noen banke på døra i 20-tiden. Kvinnen skal ha åpnet. Kort tid etter var det bråk og tumulter i rommet, sier vitnene til Ekstrabladet.dk.

Ingen er så langt mistenkt i saken.

Sperret avDrapsetasjen er fortsatt sperret av, mens politi og hunder har finkjemmet området rundt hotellet. Tre fulle søppelkonteinere står i kveldstimene fortsatt bak politiets sperrebånd.

ÅSTEDET: Det var i 20. etasje på Radisson Blu Scandinavia Hotel at den norske flyvertinnen ble funnet drept. Foto: SCANPIX
ÅSTEDET: Det var i 20. etasje på Radisson Blu Scandinavia Hotel at den norske flyvertinnen ble funnet drept. Foto: SCANPIX Vis mer

Hotellet holder åpent som normalt i kveld, men med forhøyet sikkerhet og sivilkledd samt uniformert politi rundt på stedet.

Hotelledelsen ønsker ikke å kommentere hendelsen overfor media.

Jobbet for SAS Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS bekrefter overfor Dagbladet at de har fått melding om dødsfallet.

— Vi har fått beskjed om at en av våre ansatte er funnet død i København. Vi vet at politiet er koblet inn på grunn av omstendighetene rundt dødsfallet. Noe mer om dette vet jeg ikke, så da må jeg henvise til politiet, sier Johansen til Dagbladet.

HØRTE BRÅK: Politiet sier til Dagbladet at kvinnen trolig ble drept i går. Naboer til hotellrommet sier de hørte bråk i 20-tiden. Foto: SCANPIX
HØRTE BRÅK: Politiet sier til Dagbladet at kvinnen trolig ble drept i går. Naboer til hotellrommet sier de hørte bråk i 20-tiden. Foto: SCANPIX Vis mer

Kvinnen bodde på hotellet i forbindelse med jobben i SAS.

FINKJEMMET: Området rundt hotellet ble sperret av etter funnet av kvinnen. Politi med hunder har gjennomsøkt området rundt. Foto: SCANPIX
FINKJEMMET: Området rundt hotellet ble sperret av etter funnet av kvinnen. Politi med hunder har gjennomsøkt området rundt. Foto: SCANPIX Vis mer