Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Håper vi har svaret

Millimeter for millimeter har kriminalteknikerne saumfart boligen til ekteparet Kristian Magnus (84) og Marie Orderud (81). - Vi håper de har funnet det vi trenger for å finne gjerningsmannen, sier politiadvokat Tom Danielson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 20 etterforskere jobber nå nærmest døgnet rundt i jakten på den kaldblodige morderen. Etterforskerne skynder seg langsomt. Sakte, men sikkert, er de i ferd med å sirkle inn gjerningsmannen. Dagbladet vet at politiet sitter med gode spor i jakten.

For hver dag som går, blir det også mer og mer klart at det er en sammenheng mellom attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust (47) og hennes avdøde ektemann, Per Paust, og trippeldrapet i Sørumsand i Akershus.

Ikke innbrudd

Etter at kriminalteknikerne avsluttet undersøkelsene i boligen til ekteparet Paust, kunne et familiemedlem i går gjennomgå boligen for å finne ut om noe var stjålet. Lensmann Harald Kopperud i Sørum opplyser at denne personen ikke kunne se at noe av verdi var borte. Dermed tyder alt på at politiet nå legger bort innbruddstyvteorien.

Politiadvokat og etterforskningsleder Tom Danielson ved Romerike politidistrikt ser nå fram til å få den endelige obduksjonsrapporten. Den vil sannsynligvis foreligge tidlig i neste uke. Rapporten vil bli sentral i det videre arbeidet.

- Hvilke svar vil obduksjonsrapporten gi etterforskerne?

- Den vil fortelle oss mer om hva som skjedde da Anne Orderud Paust og hennes foreldre ble drept. Vi vil blant annet få svar på skuddretningene og fra hvilken vinkel skuddene ble avfyrt. Den vil imidlertid ikke gi oss informasjon som umiddelbart fører til en oppklaring, men den vil blant annet gi oss eksakt tidspunkt for når de tre ble drept, svarer han.

- Drapsmannen fikk over ett døgns forsprang. Hva betyr det for etterforskningen?

- For det første gir dette etterforskningen et helt annet preg. Vi kunne ikke bare slå på blålysene, sette opp politisperringer og stenge grensene. Nå må vi være nøye, jobbe jevnt og trutt. Dette er blitt en klassisk etterforskning.

- Vil ta tid

- Hvorfor har dere ikke avhørt personer i det kriminelle miljøet?

- Vi har vært, og er fremdeles, inne i en slags trålefase. Vi har konsentrert oss om åstedet. I helga vil vi systematisere de tekniske og taktiske undersøkelsene.

- Vitner har sett biler rundt boligen til ekteparet i det aktuelle tidsrommet. Hvorfor har dere ikke etterlyst noen kjøretøyer?

- Vi har fått interessante observasjoner på biler i området, men vi mangler en skikkelig beskrivelse av bilene. Vi må være helt sikre før vi går ut med en etterlysning, men det kommer.

- Hvor langt er dere unna en løsning?

- Denne saken vil ta tid, men vi er optimister.