BRUTAL VOLDTEKT:: Krimteknikere jobbet i går kveld ved leiligheten. Foto: Torbjørn Grønning
BRUTAL VOLDTEKT:: Krimteknikere jobbet i går kveld ved leiligheten. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

Håper voldtektsmennene er fanget på kamera

De ungarske kvinnene som skal ha blitt voldtatt og bundet på Frogner i går, ble også ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Klokka 17.05 i går ringte en nabo til politiet og varslet om at en kvinne skrek fra en leilighet på Frogner.

På adressen fant politiet to kvinner fra Ungarn på 30 og 36 år, som sa de hadde blitt voldtatt av to menn etter at de hadde trengt seg inn i leiligheten.

Kvinnene, som har opplyst at de var i Norge på turistvisum, men at de var i Norge for å søke jobber, ble sendt til Legevaktas voldtektsmottak der de ble undersøkt.

Kvinnene var bundet på hendene og hadde bind for øynene da politiet fant dem.

Tok mobiltelefonene- Flere av deres eiendeler er borte, deriblant deres mobiltelefoner, ID-papirer og kontanter, sier seksjonsleder Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet til Dagbladet.

Politiet skal avhøre kvinnene med tolk i dag.

- Vi håper at kvinnene kan gi et tydeligere signalement av gjerningspersonene i avhør. Det vil trolig også bli holdt en fotokonfrontasjon, sier Rohde.

Den ene gjerningsmannen beskrives som forholdsvis liten og slank, mens den andre beskrives som høy og kraftig. Kvinnene har opplyst til politiet at de ikke har sett mennene tidligere.

Håper på bildetreffIngen av ofrene var registrert på adressen, men hadde lånt leiligheten.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser på åstedet og skal nå gå gjennom og se om personene kan ha blitt fanget av ett eller flere overvåkingskameraer i området Solli plass.

- Vi håper eventuelle folk som kan ha sett eller hørt noe om å melde seg. Dette skjedde i 17-tida, et tidsrom det er mye folk i gatene, sier Rohde.

Politiet ber vitner eller andre med informasjon om saken ringe på 22669966.