Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håpet å samle inn 30 julekurver til vanskeligstilte

Nå ønsker flere hundre mennesker å bidra i Jannes julekurv-aksjon.

 STUA FULL:  Janne Katrin Berg har stuebordet fullt av julekurver hun ønsker av donere bort til andre som ikke har det så godt i julen. Facebook-aksjonen hennes har fått mye respons. Flere hundre kurver er på vei. Foto: Privat
STUA FULL: Janne Katrin Berg har stuebordet fullt av julekurver hun ønsker av donere bort til andre som ikke har det så godt i julen. Facebook-aksjonen hennes har fått mye respons. Flere hundre kurver er på vei. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ideen er enkel, og formålet godt. Fyll en kurv med julegodt som hører høytiden til, og gi dem bort til mennesker som har det vanskelig i jula.

Ideen er Janne Katrin Berg fra Holmestrand i Vestfold sin, og den har blitt svært godt mottatt på blant annet Facebook, stedet hvor julekurv-aksjonen startet.

Jarlsberg Avis og Tønsbergs Blad har omtalt aksjonen.

Hundrevis vil bidra - Jeg håpte på å samle inn 30 eller 40 kurver innen 13. desember. Nå har jeg allerede fått inn 28, og flere hundre mennesker har sagt at de vil bidra, sier initiativtaker Berg til Dagbladet.

Hun er ganske enkelt strålende fornøyd.

- Det har gått over all forventning. Jeg har fått veldig mange telefoner og tekstmeldinger de siste dagene etter omtalen i lokalavisene.

Aksjonen er laget som et arrangement på Facebook. Der kan man si fra om man vil delta eller ikke. Så langt er rundt 3400 mennesker invitert. Over 220 har sagt at de vil bidra. Siden ble opprettet i forrige uke.

- Enkelt å kutte Hun kom på tanken i fjor da hun besøkte en bekjent som har litt trang økonomi. I jula var det ekstra krevende.

- Da tok jeg med meg en kurv med mat til henne, og hun ble så takknemlig. Jeg ville gjøre det igjen. Det er ikke mye det er snakk om, sier Bratli.

Hun forteller at for mennesker med trang økonomi, er julesnacksen det første og letteste å kutte ut for å få endene til å møtes. Derfor er det først og fremst slike ting hun ønsker å gi til mennesker som trenger en hjelpende hånd i jula.

Skal distribuere Hun har fått hjelp av organisasjonen Hjelp oss å hjelpe til å distribuere varene rundt i Vestfold.

Og fra de mange som de siste dagene har tatt direkte kontakt med Berg har hun blant annet fått tilbud om gratis lagerplass. Slik skal hun slippe å takke nei til kurver, om de blir mange i antallet.

- Jeg er helt overveldet av responsen så langt. Det har skjedd så mye på så kort tid, sier Berg, som snart bør oppjustere målet sitt:

- Hundre kurver er vel ikke utenkelig? legger hun til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling