Håpet svinner etter dødssmellet

Letemannskaper prøver febrilsk å finne flere overlevende etter at en fire etasjers boligblokk i Østerrike eksploderte i går kveld. En femten år gammel jente som mirakuløst overlevde tragedien, ble gravd ut i morges. Men nå er det lite håp om å finne flere overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde i byen Wilhelmsburg, 70 milometer vest for Wien, i går klokka 18.35. 200 brannfolk, soldater, politifolk og redningshunder har jobbet i hele natt med å finne flere overlevende. Men nå begynner de å gi opp håpet.

- Dette er en håpløs situasjon. Det er praktisk talt ingen hulrom i ruinene, sier provins-guvernør Erwin Proell.

Så langt har tre mennesker mistet livet i eksplosjonen, men letemannskapene frykter at minst ti personer er begravet i ruinene.

En femten år gammel jente ble funnet ved en trappeoppgang i bygningen. Beina hennes var dekket av murblokker, som brannfolk fjernet med hendene. Jenta var ved bevissthet, og hun ble reddet ut. En eldre kvinne ble reddet fra ruinhaugen, men først etter at leger hadde amputert begge beina hennes.

Beboerne luktet gass i blokken en stund før eksplosjonen, og alle ble evakuert. Litt seinere fikk de lov å dra tilbake inn i blokka . Da eksploderte bygningen.

RUINER: Det er lite håp om å finne overlevende etter eksplosjonen.