SØKER ETTER OVERLEVENDE: Håpet om å finne Kiwi-gründer Per-Erik Burud i livet er der fremdeles, sier redningsleder. - Men håpet svinner for hver time som går, sier han. To personer er bekreftet omkommet etter båtulykka på Tjøme i natt. Én kom seg opp på land i live. Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet
SØKER ETTER OVERLEVENDE: Håpet om å finne Kiwi-gründer Per-Erik Burud i livet er der fremdeles, sier redningsleder. - Men håpet svinner for hver time som går, sier han. To personer er bekreftet omkommet etter båtulykka på Tjøme i natt. Én kom seg opp på land i live. Foto: Eirik H. Urke / DagbladetVis mer

- Håpet svinner for hver time som går

Mellom klokka 18.00 og 20.00 avsluttes søk- og redningsarbeidet. - Etter det vil vi vurdere å bare søke etter en antatt omkommet, sier redningsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TJØME (Dagbladet): To team søker nå etter Kiwi-gründeren Per-Erik Burud, som er savnet etter båtulykka på Tjøme i natt, der to kvinner er bekreftet omkommet.

- Ett team søker etter en antatt overlevende, det andre teamet søker etter en antatt omkommet, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Owe Trøland, til Dagbladet.

Avslutter søk etter overlevende Han forteller at det søkes med bakkemannskaper og båter. I tillegg vil et småfly fra Norsk Aero Klubb bistå med søk fra lufta.

- Vi organiserer nå et strandsøk av Østerøya og nordover mot Tønsberg. Dette området har vi ikke gjennomsøkt skikkelig ennå. Når området er gjennomsøkt en gang mellom klokka 18.00 og 20.00 i kveld, vil vi vurdere å avslutte søk- og redningsarbeid og gå over til å bare søke etter en antatt omkommet, sier Trøland.

- Har dere fremdeles håp om å finne ham i live?

- Ja, men håpet svinner med for hver time som går.

Tror Burud førte ulykkesbåten Politiet tror det er sannsynlig at det var den savnede Kiwi-sjefen som førte ulykkesbåten da de to venneparene ble kastet på sjøen utenfor Tjøme i natt.

- Ut ifra de opplysningene vi har nå, så ser det ut som det var den savnede som førte båten. Det virker som at de har blitt kastet på sjøen, så en viss fart må de ha holdt. Vi kan likevel ikke utelukke noe som helst, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB nå i kveld.

De to venneparene skal ha vært på vei fra en fest på øya Veierland i en gummibåt av typen Goldfish 29, og de skulle til Tjøme.

- Ikke redningsvest Redingssentralen fikk melding om ulykka klokka 04.07 i natt. Etter det Trøland er kjent med skal ingen av de fire som var om bord på båten ha hatt på redningsvest.

- Det har versert rykter om at han som kom seg i land brukte redningsvest, men på vaktoverleveringa her er det blitt sagt at ingen av de fire hadde på redningsvest, sier Trøland.

Den overlevende mannen som varslet om ulykka skal selv ha deltatt i søket etter de andre på båten i natt.

- Dramatisk - Det ble umiddelbart startet søk fra privatpersoner, før de offentlige etatene ble varsla, sier Trøland.

Redningsmannskaper på stedet opplyser overfor Dagbladet at et tjuetalls fritidsbåter var med på redningsaksjonen og søket i natt. En av dem var Eiliv Torma fra Oslo.

- Dette er veldig dramatisk. Alle er veldig preget av det som har skjedd, sier han.

Øyenvitne Petter Graff ble øyenvitne til dødsulykka i 04-tida:

- Jeg så det gikk ut en båt med en del fart. Da båten kom et stykke utenfor hytta vår, kjørte den plutselig sakte og på en pussig svingete måte, sier han.

SAVNET: Kiwi-gründer Per-Erik Burud er savnet etter båtulykka på Tjøme i natt.
Foto : Linda Næsfeldt
SAVNET: Kiwi-gründer Per-Erik Burud er savnet etter båtulykka på Tjøme i natt. Foto : Linda Næsfeldt Vis mer