ÅSTEDET: På vei til en bussholdeplassen i Høvik, bare et par-tre hundre meter fra sitt eget hjem, skal den 26 år gamle kvinnen ha blitt kidnappet av en ukjent mann i en mørk personbil. Siden har hun vært forsvunnet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ÅSTEDET: På vei til en bussholdeplassen i Høvik, bare et par-tre hundre meter fra sitt eget hjem, skal den 26 år gamle kvinnen ha blitt kidnappet av en ukjent mann i en mørk personbil. Siden har hun vært forsvunnet. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Håpet svinner i Faiza-saken

Faiza Ashraf har vært borte i 12 dager, og politiet har ikke gjort framgang i løpet av helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Jo mer tid som går, jo vanskeligere blir det å finne henne. Vi har ikke gjort noe fremgang i helga, sier kriminalsjef Nina Bjørlo ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

- Men vi jobber intenst med å prøve å finne henne, og jobber etter flere spor. Vi har siktet to menn som vi med forskjellige grunner mener har stått bak eller medvirket til bortføringen av den savnede, sier Bjørlo videre.

Frykter noe alvorligDen savnede Faiza Ashraf (26) fra Bærum har vært borte i 12 dager nå. En 25-åring er siktet for frihetsberøvelse og anses som hovedmannen bak kidnappingen, mens en 28-åring som først ble pågrepet i saken, er siktet for medvirkning. De to varetektsfengslede nekter begge for å ha noe med bortføringen av kvinnen å gjøre.

- Vi holder fremdeles alle mulighetene åpne. Men vi frykter at det kan ha skjedd henne noe alvorlig, særlig siden de to vi har pågrepet ikke har ført oss noe nærmere, sier Bjørlo til Dagbladet.

- Frykter dere at hun er død?

- Det vil jeg ikke si noe om.

Kan være flere gjerningsmenn26-åringen er etterlyst i hele Europa, men kriminalsjef Bjørlo opplyser at de hittil ikke har fått tips fra utlandet.

- Kan det være gjerningspersoner?

- Vi utelukker ikke at flere er involvert.

- Men er det grunn til å tro det?

- Så lenge de vi har pågrepet ikke har bidratt med informasjon om hvor hun befinner seg, så utelukker vi ikke at flere kan være involvert. Vi har flere teorier å jobbe utfra, sier Bjørlo.

Faiza Ashraf ringte selv politiet og fortalte at hun ble kidnappet onsdag morgen i forrige uke.

- Kvinnen virket fortvilet og ba om hjelp. Hun fortalte at hun var på vei til jobb i Oslo da hun ble overfalt ved bussholdeplassen ved Prix-butikken i Kirkeveien. Det hadde vært et basketak, og hun fortalte at kidnapperen hadde slått henne i hodet flere ganger, heter det i politirapporten.

I telefonen til politiet skal hun ha beskrevet en etnisk norsk, skallet og veltrent mann i slutten av 20-åra. Det er med blant annet bakgrunn i denne opplysningen at 28-åringen ble siktet for å ha stått bak selve kidnappingen.

FREMDELES BORTE: Faiza Ashraf (26).
Foto: Politiet
FREMDELES BORTE: Faiza Ashraf (26). Foto: Politiet Vis mer