Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håpet svinner i Mexico

65 gruvearbeidere er fortsatt innesperret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(AP/Dagbladet.no): De pårørende til de 65 innesperrede gruvearbeiderne blir mer og mer desperate. Mandag kveld hadde letemannskapene fortsatt ikke lyktes med å grave seg fram til dem, og håpet om å finne levende svinner nå time for time. 

Gruvearbeidernes pårørende har ventet på utsiden av gruva siden nyheten om ulykken ble kjent, og de krever nå at redningsarbeiderne gir dem mer informasjon.

«Fortell oss sannheten», ropte en mann med en megafon.

Den 35 år gamle sønnen til Jesus de Leons (50), er fanget i gruva.

- Selv om redningsarbeiderne bare har gravd seg en meter lenger inn, må vi få vite om det. De forteller ingen ting til oss, sier han.

Graver med hendene

Med hakker, spader og bare hendene graver redningsarbeidere seg gjennom jord, tre, stein og metall. Etter 40 timers graving hadde de kommet 450 meter inn fra Pasta de Conchos-gruvens inngang. Det er 50 meter unna der to av gruvearbeiderne trolig er innesperret.

Gruva ligger i  landsbyen San Juan de Sabinas i regionen Coahuila nær grensen til delstaten Texas i USA.

ER DESPERATE: Gruvearbeidernes familie synes ikke de får nok informasjon av redningsmannskapet. Foto: AP
ER DESPERATE: Gruvearbeidernes familie synes ikke de får nok informasjon av redningsmannskapet. Foto: AP Vis mer

Håper på mirakel

– Vi håper på et mirakel, konstaterte en 65 år gammel kvinne. Ektemannen til niesen hennes er en av de 65 arbeiderne som ennå ikke er reddet ut, etter at gasser trolig ble antent søndag morgen.

Gruvearbeiderne hadde bare med seg seks timers forbruk av oksygen på det tidspunktet da eksplosjonen oppsto, og det er høyst usikkert om de i etterkant har hatt tilgang til frisk luft gjennom ventilasjonsanlegget. 

<B>VENTER:</B> En gruvearbeider venter spent på hvordan det går med de innesperrede kollegaene hans.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!