Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håpet svinner

Enes Gunce (12) ble i går hentet levende ut fra internatskolen som kollapset i jordskjelvet i det østlige Tyrkia natt til torsdag. Håpet svinner for de 27 andre skoleelevene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ligger fremdeles fanget i ruinene.

114 elever er blitt reddet ut, 64 funnet døde og 27 fremdeles forsvunnet under bygningsmassene. Redningsmannskapene mener det er lite håp om å finne flere overlevende.

Den fire etasjers skolebygningen i landsbyen Celtiksuyu i Bingol-provinsen raste over 198 sovende elever under et 17 sekunder langt jordskjelv. Over 25 andre bygninger raste også sammen i området.

Så langt er til sammen 140 mennesker funnet døde, mens 537 mennesker er skadet.

Redningsmannskapene har jobbet iherdig nettene gjennom i lyset av kraftige flomlys for å hente fram de savnede barna fra de forvridde og knuste restene av sement og armeringsjern. De har bare tatt korte pauser når en overlevende ble løftet ut på båre eller en død ble fraktet bort. Utenfor skolen våker fortvilte foreldre ved bål i veikanten, mens de gråter og ber for de savnede barna.

Det jordskjelvrammede området er dominert av kurdere, og i går angrep en rasende folkemengde politiet. De anklaget myndighetene for ikke å skaffe dem telt og mat. Mange raser også mot myndighetene, som de mener har tillatt elendig boligbygging, internatskolen inkludert.

Politimesteren i Bingol fikk sparken etter at politiet i byen skjøt varselskudd mot de rasende innbyggerne.

LEVENDE: Mens håpet om å finne overlevende under den sammenraste skolen i Celtiksuyu sakte svinner, er det fremdeles noen få levende skoleelever som fraktes ut, som Enes Gunce (12).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media