Håpet svinner

Redningsarbeidet pågår for fullt. Men ingen vet om de 46 gruvearbeiderne fortsatt er i live - ett døgn etter at iskalde vannmasser sperret dem inne i den russiske gruven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vannet fortsetter å stige i den russiske gruven der minst 46 menn er sperret inne. De har ikke mat, og trolig lite batteri.

Mye verre er det at vannet fremdeles stiger, og at det snart er tomt for luft.

- Ble revet med

- Vannmassene raste inn over oss, uten forvarsel og med voldsom kraft. Flere av kameratene våre ble revet med av strømmen og kom til skade, forteller Igor Kulikov til russisk fjernsyn, ifølge NTB. Igor kom seg ut i tide. Det gjorde også 24 andre.

Russisk redningspersonell jobber på spreng for å fylle sjakten med stein og grus, i håp om å stanse vannet. De jobber også for å få i stand et ventilasjonssystem for å sikre lufttilførselen.

To døgn

Gruvedirektøren mener det vil ta maksimalt to døgn å stanse vannflommen - og sier til russisk tv at de deretter vil forsøke å nå de 46 som fremdeles er sperret inne. I mens svinner håpet om at noen skal bli hentet ut i live.

Underjordisk innsjø

De var 71 som arbeidet dypt under bakken i kullgruven i Zapadnaya-gruven i byen Sjakhtij i Rostov-regionen sør i Russland, da vannet fra en underjordisk innsjø begynte å strømme inn.

Dette er andre ulykken som rammer gruven i år. I februar ble gruven også fylt med vann, men den gang var det heldigvis ingen inne i gruven.

Russisk kullindustri er preget av dårlig sikkerhet. Dette skal være andre ulykke som rammer gruven i år. Ifølge the Independent Coal Miners' Union ble 68 drept på jobb i fjor - og 98 i løpet av 2001.

SKADD: Én av gruvearbeiderne som kom seg ut i tide. 46 av kollegene er fremdeles sperret inne i gruva 800 meter under bakken.
PÅ SPRENG: Et team på 50 mann jobber på spreng i håp om å redde gruvearbeiderne ut i live.