Håpet ute for savnet fisker

Leteaksjonen avsluttes i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Håpet svinner når det gjelder å finne den 56-årige fiskeren som har vært savnet utenfor Husnes i Kvinnherad siden i går, i live. Søket er allerede avsluttet til sjøs, og er nå i ferd med å avsluttes på land.

- Aksjonen går nå over til å være leting etter omkommet person. Det betyr at vi dessverre ikke lenger har håp om å finne ham i live, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi avblåste søket til sjøs klokka 15.30, forteller redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge til Dagbladet.no.

Det har blåst opptil storm styrke i leteområdet i dag, og Sunde opplyser at søket ble avsluttet tidligere enn planlagt på grunn av værforholdene.

Tidlig i søket i går fant letemannskapene vrakgods fra 56-åringens 26 fots sjark - og i dag er det funnet enda mer. Alt tyder dermed på at båten har kullseilt.

- Søket på land blir avblåst nå ved mørkets frambrudd på grunn av letemannskapenes sikkerhet - men søket etter den antatt omkomne vil bli gjenopptatt på land og til sjøs så fort det lar seg gjøre, sier operasjonsleder Andersen.

Leteaksjonen etter 56-åringen, som ikke kom fram til Husnes etter å ha lagt ut fra Utåker i går, har vært omfattende; Sea King-helikopter, kystvaktskip, redningsskøyte og flere mindre båter har deltatt.

Andersen opplyser at de pårørende er varslet om leteaksjonens status.

Håpet ute for savnet fisker