- Håpløst dårlig håndtert

Politiforbundets Arne Johannessen glad for hijab-nei.

BEDRER SAMARBEIDSKLIMAET: Arne Johannessen, leder i Politiets fellesforbund, mener hijab-tilbaketrekkingen bedrer det anspente forholdet mellom ministeren og de politiansatte. FOTO: Terje Bendiksby/SCANPIX
BEDRER SAMARBEIDSKLIMAET: Arne Johannessen, leder i Politiets fellesforbund, mener hijab-tilbaketrekkingen bedrer det anspente forholdet mellom ministeren og de politiansatte. FOTO: Terje Bendiksby/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund, er svært fornøyd med at justisminister Knut Storberget i dag trakk det omstridte hijab-forslaget.

- Dette var i utgangspunktet et svært dårlig forslag og en uklok politisk beslutning, som heldigvis endte i en klok beslutning, sier han til Dagbladet.no.

- Et minefeltJohannessen har tidligere gått hardt ut mot forslaget om å tillate hijab til den norske politiuniformen. Prinsippet om uniformens nøytralitet er viktigere enn at muslimske kvinner må få gå med tildekt hår om ønskelig, mener han. 

Like kritisk som til selve forslaget er han til håndteringen av det betente temaet.  - Saken var håpløst dårlig utarbeidet. Selv uten politisk gangsyn er det ikke vanskelig å forstå at dette var en sak som ville skape debatt, sier Johannesen, og legger til at prosessen i forkant nærmest var fraværende. Forbundslederen mener forarbeidet var elendig, og at verken direktoratet eller Justisdepartementet kan ha forstått hvilket minefelt politi-hijab er.

- Vi var tidlige ute med å advare mot forslaget, men likevel ble det ingen debatt før etter vedtaket var fattet. Jeg har alltid ment at det var inge skam å snu, og heldigvis gjorde Storberget dette i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer