Hurdalsplattformen:

– Håpløst miljøforslag

Miljøbevegelsen er svært skuffet over det naturperspektivet som Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum la fram fra Hurdalsplatformen.

MILJØPOLITIKK: Jonas Gahr Støre imponerer ikke deler av miljøbevegelsen med forslagene fra Hurdalsplatformen. Her på vei ut fra audiens på slottet. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
MILJØPOLITIKK: Jonas Gahr Støre imponerer ikke deler av miljøbevegelsen med forslagene fra Hurdalsplatformen. Her på vei ut fra audiens på slottet. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

Store deler av miljøbevegelsen er svært skuffet over forslagene fra Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum la fram fra Hurdalsplatformen.

WWF mener regjeringens forslag om fortsatt leting etter havbunnsmineraler er galskap.

- Regjeringen stanser ikke dagens åpningsprosess for havbunnsmineraler til tross for alle råd om dette fra nasjonale og internasjonale haveksperter. Det er veldig trist. Her må vi tydeligvis sette vår lit til at SV, Rødt, Venstre og KrF kommer på bedre tanker, sier marinbiolog Fredrik Myhre I WWF.

Han har tidligere etterlyst et svar fra politikerne om hva planene for å få inkludert karbon lagret i sedimenter på havbunnen inn i klimaregnskapet. Solberg-regjeringen kom ikke opp med noe godt svar på dette, og nå synes han også den nye regjeringen leverer slett politikk på området.

For lite kunnskap

- Hurdal-plattformen åpner opp for at man ønsker en økt kartlegging av mineraler til havs. Det er håpløst siden vi ikke vet om disse mineralene trengs i en sirkulær økonomi. Vi har altfor lite kunnskap om naturen i dyphavet og dens funksjon for livet i havet, sier Myhre til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer