- Happy Joe er i fangekjelleren

Sexforbryteren Joseph Duncan skriver hvordan de indre demonene vant. Les bloggen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lørdag ble han arrestert da politiet fant ham på kafe med Shasta Groene (8). Jentas familie ble funnet drept 16. mai. Fem dager før skrev Joseph Duncan (42) nest siste innlegg i bloggen sin:

- Jeg er redd, alene og forvirret. Reaksjonen min er å slå tilbake mot de som jeg mener har skyld for at jeg har det fælt - samfunnet. Jeg skal skade samfunnet så mye jeg kan, og så dø.

Stengt nettside

Fra januar 2004 kan du følge sexforbryterens kamp mot kreftene inni seg. Han ønsker å være et godt og lykkelig menneske, men klarer ikke å holde demonene innestengt.

- De har nå låst Happy Joe i den samme fangekjelleren som han har holdt dem i gjennom mange år. Nå er de fri, og jeg er veldig redd.

Politiet tror Duncan slo i hjel Brenda Groene, ektemannen Mark McKenzie og sønnen Slade (13) i deres hjem i Idaho. De har ennå ikke funnet sønnen Dylan (9) som de antar er drept. Duncan satt og spiste med 8-årige Shasta da politiet slo til i helga.

Polititalsmann Ben Wolfinger bekrefter overfor Komo News at Duncan har skrevet bloggen og stått bak den nå avstengte nettsida http://www.fifthnail.com/. Hensikten med nettstedet skulle være «å slåss mot den offisielle propagandaen som diskriminerer folk som har gjort feil i fortida eller kan komme til å gjøre feil i framtida».

Tryglet gud om hjelp

FUNNET OG SAVNET:  Åtte år gamle Shasta Groene ble funnet i live lørdag, mens hennes ni år gamle bror Dylan fremeles er savnet etter at de begge forsvant 16. mai i år. Foto: SCANPIX/AP
FUNNET OG SAVNET: Åtte år gamle Shasta Groene ble funnet i live lørdag, mens hennes ni år gamle bror Dylan fremeles er savnet etter at de begge forsvant 16. mai i år. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Flere av blogginnleggene er angrep på det Duncan mener er urettmessig overvåking fra samfunnets side. Som 16-åring voldtok han en 14 år gammel gutt. Han avfyrte en uladd pistol mot hodet hans for å skremme, slo og brente gutten med sigaretter. Etter 18 års fengsel slapp han ut i 2000.

Den registrerte sexforbryteren ble i mars og forrige juli tatt for nye overgrep, og var på rømmen da Groene-familien ble drept.

- Jeg har bedt gud om hjelp mot demonene. I går kveld lå jeg på knær og gråt for å få hans hjelp. Han svarte ikke denne gangen heller, står det i bloggen 11. mai.

Andre innlegg tyder på at det fins flere barneofre.

- I fengselet drømte jeg om hevn. Da jeg kom ut, og ikke ble tatt, tok jeg hevn igjen og igjen. Og fortsatt ble jeg ikke tatt.

Kaller seg Happy Joe

Han forklarer forbrytelsene sine med at han selv ble misbrukt som barn.

- Jeg ble misbrukt og voldtatt av så mange så ofte, at jeg trodde det var som å røyke hasj - alle gjorde det, men ingen innrømte det.

EN SEXFORBRYTERS BEKJENNELSER: På bloggen kan du lese utviklinga fra måned til måned. fifthnail.blogspot.com
EN SEXFORBRYTERS BEKJENNELSER: På bloggen kan du lese utviklinga fra måned til måned. fifthnail.blogspot.com Vis mer

Duncan fikk hjelp da han som løslatt skulle forsøke å stable et normalt liv på beina, skriver New York Daily News. Naboer, kollegaer og lærerne ved universitetet der han studerte, lot ham få en ny sjanse på tross av fortida.

- De ga meg en ny sjanse og ba meg gå videre. Men problemet var demonene som tok hevn for meg. De minnet meg om at jeg ville miste vennene mine hvis de fikk vite om demonene og hva de hadde gjort. Happy Joe drømte bare og latet som om han var lykkelig.

Les også: Hva gjorde han med Dylan (9)?

LETTE ETTER BARNA:  Store mengder søppel ble gjennomsøkt i forsøk på å finne ut hva som hadde skjedd med de to småsøsknene. Foto: SCANPIX/AP
LETTE ETTER BARNA: Store mengder søppel ble gjennomsøkt i forsøk på å finne ut hva som hadde skjedd med de to småsøsknene. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
TATT: Joseph Edward Duncan III.